Svar: Søn på knap 6 mdr. vil pludselig ikke spise grød
Kære Rikke
Tak for dit brev og velkommen til :)
Nogle gange går det med skemaden lidt for hurtigt og så kan man desværre risikere at barnet lukker munden i .. og måske er det tilfældet hos jer. Jeg kan ikke se, hvor store mængde skemad du giver din dreng, men det kan være en god idé at holde mængden på et minimum, så han ikke får for meget, så han ikke føler sig for proppet. Det er således bedre at give ham f.eks. ¾ dl skemad 3 gange dagligt end 1½-2 dl. skemad af gangen, vand af kop og derudover også stadig rigtig meget mælk.
Det kan nogle gange være en idé at gå tilbage til at give to skemåltider igen, så han får grød til frokost og grøntsagsmos til aften ... Du må også gerne beholde de 3 skemåltider, så du giver grød morgen og grøntsagsmos frokost og aften.
Måske er han ved at få tænder? Det kan også være en forklaring på at han pludselig vægrer sig overfor skemaden ... Eller måske er han ved at blive syg. At børn vægrer sig overfor maden kan godt være et af de første tegn på at sygdom er på vej.
Derudover så kan det også handle om at han synes det er ved at være lidt kedeligt og smager lidt for meget af det samme. Heldigvis giver 6 måneders alderen nye muligheder smagsmæssigt og du vil kunne introducere mange nye fødevarer. Han vil f.eks. kunne begynde at få lidt ...
... havregrød eller øllebrød. Indtil han bliver 6 måneder kan du dog med fordel prøve med f.eks. boghvede grød eller quinoagrød. Lav grøden af flager og få en lidt mere fnugget konsistens - som i sig selv vil være noget nyt.
Lav f.eks. quinaogrød med puré af æble og papaja, - opskrift finder du i min bog "Helens bog om børn og mad".
Mad i hånden vil også være en rigtig god idé - lige nu kan du give ham f.eks. agurk i hånden som han kan gumle på og når han bliver 6 måneder kan du give ham frugtbåde, brødskorper og lignende, som han kan sidde og gumle på inden du tilbyder ham skemaden. Det kan også appellere til lysten til at spise.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når han bliver 6 måneder skal grøntsagsmosen også varieres yderligere og du skal igang med kød og fisk i mosen. Det giver igen nye smagsvarianter og dermed bliver det igen nyt og spændende at spise ...
Så lige nu arbejder tiden også for jer :) Så prøv med grød af boghvede og quinoa, med en fnugget konsistens, - giv kun grød en gang dagligt og prøv med grøntsagsmos - gerne mere variation, flere typer grøntsager. Prøv med lidt agurk i hånden at sidde med selv - og hold så mængden af skemad lidt nede, så han ikke føler sig alt for proppet, men stadig har plads i maven til at drikke nok mælk :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Sexliv
Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.
Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.
Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.