Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke ligge i barnevognen


21. oktober 2012

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Den bedste måde at få din dreng til at sove i barnevogn på, vil normalt være at putte ham direkte efter amning, på et tidspunkt, hvor han normalt vil spise, die hos dig og derefter skulle sove. Det vil i følge din plan derfor være passende f.eks. at putte ham i barnevognen efter amning kl 12.

På det tidspunkt har han fået lidt grød i maven efter formiddagsluren, I har leget, tumlet, pludret og han har brug sig selv både motorisk og mentalt. Så ammes han og derefter er han så parat til at sove og vil naturligt fordi han er "kørt træt" lettere kunne overgive sig til søvnen.

Det er vigtigt at du ikke putter ham vågen, men først putter ham der, hvor han næsten sover helt. Du ammer ham, kikker på ham, han dier langsommere og langsommere, øjnene kører rundt i hovedet og han sover næsten, men ikke helt. Her flytter du ham fra din favn og ned i vognen.

Det vil være en fordel at du svøber ham, så skiftet mellem din favn og barnevognen ikke virker for stort. Det vil hjælpe ham til at holde fysisk sammen på sig selv og kan give ham en ro i kroppen - ligesom når han sover i slyngevuggen. Du kan bruge voksiposen, når du nu har den, og så lette på klædet, når han først sover, så han ikke får det for varmt. Du kan også købe en sommerdyne til voksiposen - de fås så vidt jeg ved både i bomuld og silke og sommerdynen er netop for at kunne bruge voksiposen hele året, uden at barnet får det for varmt ...:)

Du kan også købe en sovepose i et lettere materiale til ham, som kan bruges hvor I bor - du kan sandsynligvis få noget i den lokale babyudstyrsforretning .. :) Det kan her være en god idé at du ammer ham fra det ene bryst, skifter ham og derefter putter ham i sovepose eller svøber ham og så ammer ham igen - ...


Annonce

... og først derefter skal han så lægges ned i vognen, hvor han så med dine hænder, beroligende kærtegn osv. hjælpes endeligt ind i søvnen.

Det at amme ham af to omgange før en lur kan også være en måde at sikre hans behov for mælk om dagen og dermed nedsætte hyppigheden af amning om natten. Det kunne jo være rigtig dejligt, hvis han kunne begynde at sove måske 4-5 timer uden at få mælk ... :)

Det er vigtigt at han stadig får mælk nok ved siden af skemaden og derfor er det rigtig fint at du holder mængden ned på ½ dl. skemad af gangen. Han må godt spise lidt mere, du kan godt prøve at øge ham til ¾ dl og se om han kan kapere det - det er bedre at han spiser ¾ dl x 2 end at han spiser 1 ½ dl x 1. Netop fordi det stadig levner plads til mælken i maven og dermed også sikrer hans behov for væske, så han ikke behøver søge dette ekstra om natten.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I 6 måneders alderen vil det ofte være en god idé at starte med 3 måltider skemad dagligt og stadig amme 5-6 gange i døgnet, ud over at han også skal dække sit behov for væske via vand af en kop ...

Jeg tænker at tiden også vil arbejde lidt for jer. Når din dreng bliver 6 måneder, så vil han kunne sidde op i barnevognen, I vil kunne køre en tur, han vil kunne kikke på verden, opleve og finde ud af at det kan være spædende og dejligt at være i vognen - så han på den måde stille og roligt vænner sig til det. Det handler ofte om tilvænning, jo mere barnevognen bruges, jo mere vænner han sig til den, jo mere han puttes inde, jo sværere kan det være at lære ham at sove ude .. :)

Og hvis det fungerer allerbedst at putte ham i slyngevuggen, så bruger du naturligvis bare den. Det vigtigste er at han får den søvn, som han har behov for.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce