Annonce

Annonce

Svar: Ulvetimen hjemme hos os


18. oktober 2012

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære mor til K

Tak for dit brev og velkommen til - og tillykke med at du venter dig igen :)

Der er hos jer sandsynligvis flere ting der spiller ind og jeg vil meget gerne dele lidt tanker med dig :)

For det første, så ja - det er rigtig længe at være i vuggestue i 9 timer og jeg tror, at jeres lille dreng har rigtig svært ved at koble fra, når han er hjemme igen. Han er rigtig rigtig træt, - både motorisk og mentalt - og har naturligt rigtigt svært ved at slappe af og koble fra. Det han egentlig har brug for er at mærke dig, sidde hos dig, putte sig og bare være, uden at skulle en masse - og samtidig så mærker han også en rastløshed i kroppen og har rigtig svært ved at sidde stille, netop fordi han har været af sted hele dagen.

Du kunne prøve at indføre et bad sidst på eftermiddagen, og bruge lidt tid på efterfølgende at frottere ham godt i håndklædet, massere ham lidt osv. så han på den måde får lidt fysisk kontakt og nærhed og efterfølgende naturligt lettere vil kunne finde lidt ro.

Derudover så er det også vigtigt at han får mange små måltider i løbet af dagen og det vil være rigtig godt, hvis I kunne starte med et mellemmåltid,når I kommer hjem. Det at sidde sammen ved bordet, lige få lov til at lande og få lidt sundt at spise og prioritere måltidet og det at være hjemme, kan være en rigtig god idé.

Det kunne være en havregrynsbolle, en portion tykmælk med æble og banan, en råkostsalat med fint revne gulerødder, æbler og lidt rosiner, eller måske lidt rester fra aftensmaden - en frikadelle der skal gnaves sammen med et stykke rugbrød. Det er vigtigt at han får noget sund og noget mættende, som stabiliserer hans blodsukker og dermed også påvirker hans humør - og en riskiks eller lidt frugt er ...


Annonce

... ikke nok ...

Og så er der naturligvis alderen og de anfald af fortvivlelse han får. Det får han fordi hans hjerne er umoden og han er stadig bare en lille dreng. Når det sker, så er jeres dreng ikke uartig, men oprigtigt ked af det. Han er skuffet over at tingene ikke er, som han gerne vil have dem, at han ikke kan finde ud af noget bestemt,- skoene driller, maden falder af skeen osv. Det er ofte små bitte ting som i jeres øjne virker som bagateller, men som for ham betyder rigtig meget.

Det han har brug for er derfor at I giver ham en medlidende reaktion. Han har brug for at høre at I forstår det, det er rigtigt irriterende at han du giver ham et æble, når han hellere ville have haft en banan, eller at du godt forstår at det er dumt, at kopen er rød og ikke blå ... Han har brug for at du sidder med ham, holder om ham og beroliger ham. Han har brug for din hjælp til at blive beroliget og få kroppen lidt ned i gear, han brug for trøst og hjælp til at få samling på sig selv. Hans krop er netop i oprør og han vil ofte ikke kunne gøre andet end at lægge sig ned, vride sig, sparke, smide med sit legetøj osv. Han kan kun reagere fysisk ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når han er frustreret og føler at tingene går imod ham, så pumper adrenalinen rundt i kroppen - adrenalin virker lidt ligesom ild - hvis man puster til det så kommer der mere af det, det flammer op, hvis man forholder sig roligt, så går det stille og roligt ud. Derfor skal I hjælpe ham med ro, nænsomhed og forståelse.

Og når han så samtidig er træt, så er der ikke noget at sige til, at det hele hurtigt bliver for meget for ham - sådan er det også for os. Når vi er trætte, så er vores overskud bare ikke ret stort :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce