Annonce

Annonce

Svar: Indkøringen er startet. Og moren føler hun svigter


17. oktober 2012

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære lidt triste mor

Tak for dit brev :)

Det er for de fleste rigtig svært at skulle aflevere sit barn og der er rigtig mange tanker som spiller ind: "Vil de kunne aflæse ham?", "Vil han kunne gøre sig forståelig?", "Hvad nu hvis han bliver ked af det, vil de så kunne trøste ham?", "Hvordan vil han reagerer overfor de andre børn?", "Vi de være søde ved ham?" osv.

Mange forældre har også svært ved at skulle aflevere barnet til en anden. Det kan være svært at overgive sit barn til en fremmed. Nogle forældre føler at de svigter, andre forældre føler at de mister noget eller risikerer at gå glip af noget - tænk nu hvis det er pædagogen og ikke en selv, der ser barnet tage det første skridt, eller hører barnet sige det første rigtige ord ...

Mange tanker, mange følelser og det er helt normalt :)

Ingen børn har brug for at være i institution flere timer hver dag. Små børn har brug for deres forældre og når vi vælger at lade dem passe ude, så er det ofte fordi vi er nødt til det, så er det fordi vi økonomisk er nødt til at arbejde, så hverdagen kan hænge sammen. Og derfor er det et voksent behov og ikke et barnebehov. Derfor er det også vigtigt at vi lader vores børn passe et sted, hvor barnet kan være tryg. Hvor barnet bliver mødt kærligt, omsorgsfuldt og hvor der er gode voksne, som tager sig af det, når vi ikke er der til det - og det lyder som om at din dreng er i en god vuggestue, hvor man ser ham, giver ham tid til at blive kørt ind og lytter meget til både dine og hans behov :)

Når et lille barn bliver født, så vil det knytte sig særligt til en person, der vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette ...


Annonce

... for primære tilknytningspersoner og barnet kan godt have flere primære tilknytningspersoner - oftest mor og far.

Barnet har også sekundære tilknytningspersoner, som det vil gå til, når den/de primære tilknytningspersoner ikke er til stede. Det kan f.eks. være en bedsteforælder, en dagplejer eller en pædagog i vuggestuen. Når børn skal passes, så er det vigtigt at de har en god tilknytningsperson hos sig. Og hvis mor og far ikke er der, så er det vigtigt med en sekundær tilknytning, som barnet kender godt og føler sig tryg ved.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Tilknytningen til pædagogerne kommer ikke med det samme, det tager lidt tid. Men stille og roligt vil du mærke, at din dreng føler større og større tryghed ved dem og at han netop kan bruge dem, når du ikke er der. Og jo mere tryg du er ved at aflevere ham, jo bedre er det. Han bruger dig som et spejl og hvis du signalerer at det her er super fint og rigtig godt for ham, så vil han naturligt føle sig mere sikker og okay med situationen end hvis du virker utryg og ked af at gå. Derfor er det rigtig godt, hvis du udadtil forsøger at signalere hvor super du synes det er - også selvom du indvendig synes det er rigtig svært. Og det lyder som om at du er rigtig god til dette.

Du skal være forberedt på at han godt kan reagere senere - så at han lige nu glider ind i hverdagen sammen med de andre børn, men om f.eks. 3 uger, så bliver han pludselig ked af det. Det vil være helt normalt og det er okay. Det er fordi det pludselig går op for ham at det her er hverdag og at det ikke kun er "sjov i en periode" og det kan han godt reagere på. Derfor er det rigtig godt at du har 1-1½ måned at køre ham ind i, så du kan være fleksibel i forhold til hvordan han reagere og hvad signaler han sender :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex

Babynest

En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.

En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce