Brev:
Skilsmissebarn
Kære Helen,
Jeg har en glad og tilfreds dreng på 4 år (5 år til april). Han er skilsmissebarn og det har han været siden han var to år. Jeg har ham 8 dage og faren har ham i 6 dage, så det er næsten lige fordelt.
Du får lige lidt info inden mit spørgsmål; Faren og jeg er rigtig gode venner og vi går både til børnegymnastik samme med ham, holder hans fødselsdage sammen, besøger hinanden og går på legeplads sammen. Og når jeg ikke har ham, så er der altid én dag i ugen hvor jeg henter ham sammen med faren. Vi har begge fået kærester som han også føler sig rigtig tryg ved og vi har derudover også store familier på hver vores side som vores dreng også ser ofte og er glade for.
Han spiser også godt, sover uafbrudt i 11 timer hver nat og har allerede fået bedste venner i børnehaven som han besøger i ny og næ.
Så det hele lyder jo som en rigtig god alternativ familie, MEN.. Og nu kommer min bekymring;
Jeg skriver i starten at han er en glad og tilfreds dreng og det synes jeg virkelig også at han er. Han ...
... er en utrolig taknemmelig og tillidsfuld dreng som bliver glad for det mindste, men han er også enormt følsom og han kan godt blive ked af det, når vi har skiftedag. Her prøver vi så på at bløde det op ved at vi begge henter ham sammen i børnehaven, så det ikke bliver sådan at far afleverer og mor henter, og omvendt. Dette virker også som om at det hjælper.
Min bekymring er hans følsomhed og når han udtrykker denne følsomhed, så prøver jeg at finde ud af hvor den kommer fra. Hvis det er savnet til far, så taler jeg med ham om dette og så plejer han efterfølgende at have det fint igen. Han er god til at udtrykke sig, når han er ked af det, hvilket er godt, men hvordan skal jeg takle det hensigtsmæssigt? og skal jeg tale med ham direkte om hvorfor mig og hans far ikke er sammen? og er vi på rigtige vej ifht hvordan vi takler skiftedagene eller kunne det gøres anderledes?
Jeg vil helst ikke pakke ham ind i alt for meget vat, men jeg vil bare gerne have, at tingene er overskuelige for ham.
Mange hilsner
Nanna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...
Viden om børn:
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.