Brev:
Vil ikke spise mellemmåltider
Kære Helen
Mange tak for dit tidligere svar til os ang. sut om natten og natte-roderi, dit svar har hjulpet os rigtig meget :)
Nu skriver jeg til dig igen fordi vi har forsøgt at følge din dagsplan mht spisning, men situationen er, at vores datter på 6½ måneder simpelthen nægter at spise, med mindre hun er meget sulten! Hun bliver rigtig sur hvis vi prøver at give hende noget at spise inden der er gået ca 4 timer fra sidste gang hun har spist, og det er lige meget om det er grød eller flaske. Hun bliver også sur hvis hun ikke får lov til at spise sig helt mæt hver gang. Vores nuværende dagsrytme ser således ca sådan ud:
6: Vi står op allesammen (hun får flaske, 180-200 ml)
8-9: lur
10: grød (1-1½ dl)
11-13: middagslur
14: grød eller flaske (1-1½ dl grød eller 180-200 ml mælk)
16: kort lur
18: grød (1-1½ dl)
19: Hun bliver puttet
24: flaske (180-200 ml)
Fra at hun var helt lille har hun altid helst ville spise store mængder på en gang, og er blevet sur hvis hun ikke kan blive ordentlig mæt hver gang hun spiser. Noget andet er også, at hun meget hellere vil have grød end flaske (sådan har det været lige fra hun fik den første smagsprøve grød ved 4 måneder), så hvis jeg først har givet hende bare en mundfuld grød afviser hun flasken totalt. Derfor er det svært at give hende både grød og flaske ved et måltid, og ...
... det er helt umuligt at give hende små mellemmåltider.
Mit spørgsmål er: er der noget "galt" i at hun spiser på denne måde? Jeg har læst din bog om børn og mad (den har været en uundværlig hjælp!) og kan se, at hun bør få mere mælk, og flere mellemmåltider, men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal få det i henne, samtidig med at hun også skal have grød. Hun trives, tager på som hun skal, er glad og aktiv om dagen. Hun har altid været meget fysisk aktiv og glad for at bevæge sig. Lige nu er hun meget optaget af at komme op på alle fire, og så står hun og rokker frem og tilbage i lang tid - nogle gange tænker jeg, at hun ikke rigtig interesserer sig for mad, fordi hun har så travlt med at lære alle mulige andre ting?
Derudover har jeg et andet spørgsmål omkring gnavefrugt, som du i din bog anbefaler fra ca 7 måneder. Vi giver hende altid agurk eller ristede rugbrødsbjælker i hånden at gumle på. Jeg er bare lidt bekymret for, at hun får feks blød frugt galt i halsen! Vi prøvede at give hende et stort stykke banan i hånden forleden dag, og straks bed hun et stykke af med gummerne (hun har ikke fået tænder endnu). Kan baby'er virkelig godt finde ud af at sidde og gumle på noget i hånden, og ikke bare bide et stykke af som de så kan risikere at blive kvalt på??
Endnu engang tusind tak for hjælpen... :)
Kærlig hilsen
N
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Ultralydsscanning - gravid
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...
Børneeksem
Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.
Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder