Brev:
Udviklingsspring omkring 2 års alderen?
Kære Helen.
Vores dreng er nu 2 år og 1½ måned gammel, og jeg synes, at der sker rigtig meget med ham, og at der har gjort det siden i sommers (dvs. de sidste ca. 3 måneder).
Der er fuld fart på udviklingen – han er begyndt at køre på 3-hjulet cykel, øver sig i at stå på ét ben og slå kolbøtter, øver sig i at tage sit eget tøj på, snakker i hele sætninger (”Mor drikker også mælk” / ”Jeg vil også gerne prøve noget” …) osv. Men siden i sommers har han også været helt ekstremt morsyg (bryder mig egentligt ikke om ordet, men i mangel af bedre…). Det bølger lidt i perioder, men typisk vil han helst have mig til at gøre det meste, og der er mange ting, som far ikke må. Han har også brug for hele tiden at vide, hvor jeg er i huset og kan have svært ved at acceptere, hvis jeg skal foretage mig noget andet end at være sammen med ham (såsom at gå i bad el.lign., også selvom far tager over, når det er).
Jeg må ikke holde andre babyer eller sidde med andre børn på skødet – så bliver han frygteligt ulykkelig og græder som pisket. Om morgenen kigger han også tit på mig og siger ”Mor ikke arbejde!”… Han er desuden også begyndt at sove noget mere uroligt igen – slet ikke a la tidligere tilstande, som jeg før har skrevet til dig om – men med nogle opvågninger i løbet af natten, hvor han er ked af det, kalder på mig og først falder til ro, når han kommer over til mig.
Vi var desuden kommet ind i rigtig god rytme med, at han faldt i søvn i sin egen seng med os siddende ved siden af sig, men pludseligt næsten fra den ene dag til ...
... den anden i sommers blev han ked af det, når han blev lagt i sin egen seng. Nu er putningen blevet sådan, at han starter med at sidde hos den af os, som putter, mens vi synger lidt o.lign. og derefter lægger vi os ned sammen i vores seng, indtil han sover (i starten føltes det næsten som om, at han ville kravle ind i maven på mig igen, hvis han kunne).
Det skal siges, at han også har været syg med forkølelse og hoste af nogle omgange, efter det er blevet efterår, og at han skiftede institution for et par måneder siden, så noget af det kan måske også påvirke søvn og tryghedsbehov. Hans reaktioner begyndte dog inden institutionsskiftet, og indkøringen er i øvrigt gået over al forventning… Han græd den første uges tid, vi afleverede ham, men han har fra start spist og sovet godt derovre, og vi har forsøgt de første ca. 5 uger at give ham så korte dage som muligt (max fra 9-15). Nu har en af pædagogerne dog kommenteret, at hun synes, at han virker træt, gaber meget og nogle gange er uoplagt, og at han måske mangler nogle vitaminer (?) – men ellers virker glad + spiser og sover…
Jeg kan også mærke, at vores dreng virker lidt brugt nogle gange, men har hele tiden tænkt, at det enten skyldtes forkølelse, forstyrret søvn og/eller udviklingsspring… Jeg skriver derfor til dig for at høre, om der typisk ligger endnu et udviklingsspring omkring 2 års alderen? Og hvad plejer det i så fald at handle om? Og er det normalt, at det varer flere måneder, hvis det er det, det handler om?
Glæder mig til at høre fra dig!
Kærlig hilsen
M.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.