Brev:
Ammes i søvn - ammestop hvordan?
Hej Helen,
Jeg skriver ang min datter Clara på 12 mdr. Jeg ammer hende i søvn, og hun vågner flere gange om natten, hvor hun også bliver ammet og så sover videre. Hun sover normalvis fra kl 18.30 - 6.30-7.00 med 3-4 opvågninger (sommetider flere).
Jeg vil gerne stoppe med at amme, så vi begge forhåbentligt kan få nogle lidt længere søvnperioder. Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an. Jeg har læst "Sov igennem uden gråd" af Elizabeth Pantley, og har også forsøgt mig med nogle af hendes råd. Bl.a. har jeg prøvet at forkorte amningerne om natten, men jeg oplever at min datter bare bliver mere vågen af dette, og jeg så skal amme mere. Jeg tænker lidt at det vil være nemmere for hende at forstå en kold tyrker, og jeg er også selv indstillet på at skulle tage nogle hårde nætter, men jeg er bange for om hun godt selv kan lære at falde i søvn på den måde. Det er jo lidt hårdt..
Lidt om os:
Hun sover sammen med mig i dobbeltsengen, og min mand sover i et andet værelse. (jeg syntes det var synd for ham at han skulle vækkes ...
... ligeså mange gange som mig.) Vi har en tremmeseng til at stå ved siden af sengen, men hun har ikke sovet i den siden hun var 6 mdr.
Putning starter så småt efter aftensmad, som vi spiser allerede 17.15. Her kommer hun i nattøj, og leger så lidt videre. Ca. kl 18 går vi en tur i klapvognen, hvorefter vi går op på værelset. Sommetider ser vi en kort musikvideo med postmand per eller teletubbies, men som regel er hun så træt at jeg bare lægger hende ned og ammer hende mens jeg ligger ved siden af i sengen - og så sover hun.
Hvordan griber jeg det an med ammestop? Kan jeg beholde putte-amningen og sige nej til de andre, eller vil det bare forvirre hende? Hvis jeg også skal droppe putte-amningen, var det så en ide at tage barnevognen op på værelset om natten - hun falder fint i søvn til sin middagslur, både hjemme og i dagplejen. Putning foregår her ved at hun kommer i barnevognen og bliver sunget for.
Jeg har også overvejet at prøve at putte hende i egen seng, men jeg ved ikke om det er for meget på en gang.
Hvad tænker du?
Med venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.