Svar: At hjælpe sit barn
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det er et rigtig godt og relevant spørgsmål du stiller, men også et spørgsmål, som det er rigtig svært at svare helt kort på ... For måden du skal reagere på er naturligt lidt forskellig, alt efter om det er et barn på 1 år, et barn på 2 eller 3 år, fordi der jo sker meget med barnets udvikling hele tiden.
Helt overordet, så er det dog en rigtig god idé at sætte ord på, når der opstår svære situationer og at motivere og opmuntre barnet netop ved "du kan godt", "prøv igen" osv. som du så fint allerede gør.
Din datter forsøger nu mere og mere at vise dig at hun gerne vil deltage, hjælpe dig og gøre ting, som hun ser, du gør. Hendes selvstædighed udvikles mere og mere og hun vil gerne gøre mange ting selv - også selvom det er svært for hende. Når det ikke lykkes, bliver hun rigtig ked af det. Nu har hun gjort sig sådan umage, og så lykkedes det ikke, det, hun ville. Det er hendes første forsøg på at mestre nye færdigheder, og det er rigtig svært for hende at mærke utilstrækkeligheden. Hun vil så gerne og kæmper en kamp for at kunne gøre ting selv, f.eks. tage tøjet af eller spise med en ske eller få brikkerne i puslespillet til at passe. Nogle gange lykkes det, men andre gange ...
... A 532;går det ikke, og når maden konsekvent ryger af skeen på vej til munden efter flere forsøg, ja så bliver hun oprigtigt ked af det.
En imellem bliver frustrationen over ting, hun så gerne vil kunne men ikke kan for meget og derfor vil din datter lige nu godt kunne blive lidt mere klyngende og omklamrende. Det er simpelthen, fordi hun har brug for ekstra trøst og støtte til at overkomme de nederlag, hun får.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Den støtte giver du hende bedst ved at sætte ord på og signalere, at det er okay, at tingene nogle gange driller, det skal nok gå alt sammen. Giv hende masser af fysisk kontakt, tag hende på skødet, sid med hende, og vug hende stille: “Driller skoen, det er også dumt, nu hjælper mor dig, sååå skat”. På den måde kan hun mærke, at du forstår, hvad hun vil (eller ikke vil), og at du fint kan bevare roen og hjælpe og støtte, når det kniber for hende selv.
Jeg har skrevet om dette i min bog "Helens bog om dit barns udvikling", hvor jeg beskriver den udvikling børn går igennem fra de er 0-3 år, og netop forklarer hvorfor de gør som de gør, og hvordan vi så skal reagere hensigtsmæssigt :) Så den vil jeg naturligvis anbefale dig at læse :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.