Svar: Mad og beregning af mælkebehov
Hej
Når du beregner mælkemængden skal du også tælle den mængde mælk i der indgår i et grød/mos måltid. Det vil sige at hvis du laver grøden efter opskriften og bruger 100ml vand, så er der i de industrielt fremstillede produkter, tilsat mælkepulver, så det således svarer til at Anne får 100ml mælk. Den portion yoghurt hun får tæller også med.
Umiddelbart ser det derfor fornuftigt ud.
Jeg får indtryk af at du får mange forskellige informationer og det kan jo forvirre enhver. Så for at gøre forvirringen total:o) vil jeg lige sige at Anne jo i en alder af 8½ mdr. godt kan begynde at tygge og du må derfor godt begynde at tilbyde hende grovere mad.
Det vil sige tilbyde hende grovere grødtyper, som f.eks. havregrød og øllebrød og også nøjes ...
... med at mose grøntsager og kartoffel med en gaffel. Når hun vænner sig til den lidt mere faste konsistens og til at tygge, så kan du tilbyde hende bløde rugbrødshapsere til frokost og også gerne lidt kogte ærter, gulerod, majs osv. Det appelerer både til synet og til at hun kan begynde at spise med fingrene,- 'pincetgreb'. FAstere føde har nogen gange en god effekt på børn som kaster op, da maden ligger tungere i maven. Det kræver dog at hun kan tygge den, så hun ikke kaster op, fordi hun 'kløjs' i det:o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Tilsidst vil jeg lige sige at hun jo har taget fint på, så selv om hun kaster op, så får hun jo også noget indenbords. Og det er fint at I får undersøgt hvorfor hun kaster op og har kontakt til en børnelæge.
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.