Brev:
Vanddrikkeri om natten
Kære Helen
Jeg er mor til to drenge, hvor den ene er 9 år og den anden 2 år og 4 måneder. Derudover er jeg gravid igen med termin den 4 december.
Årsagen til, at jeg skriver, er, at min dreng på 2, Tobias, vågner mellem 3 og 10 gange om natten og vil have vand. Han drikker tilsammen ca. 300 ml i løbet af en nat - nogle gange mere. Der kan også gå nætter, hvor han ikke vågner - der er dog efterhånden langt imellem.
Det startede i juni, hvor han havde feber, og hvor vi derfor tilbød ham et glas vand. Den vane er så hængt ved. Han får vandet i et glas, da han aldrig har brugt sutteflaske. Han bruger heller ikke sut.
Han sover i sit eget værelse, ved siden af vores, og han er for det meste nem at putte, og falder hurtigt i søvn.
Han bliver lagt samtidig med sin storebror kl. 20.00 og sover til kl. 07.00.
Når han vågner og spørger efter vand, falder han i søvn med det samme bagefter. Men han kan altså vågne en gang i timen/hver anden time.
Vi taler ikke til ham om natten. Han får vand, dyne på og så går vi ud igen.
For det første får han og vi andre en afbrudt søvn. Jeg er højgravid og kan snart ikke holde til det længere, og jeg frygter også, hvordan det skal gå med nætterne, når nu den lille ...
... gør sin entré.
Derudover kommer der også en tid, hvor han skal være blefri, og der er det heller ikke hensigtsmæssigt, hvis han drikker så meget om natten.
Jeg er dog i tvivl om, hvordan jeg skal håndtere det.
Kan jeg tage en "kold tyrker" og sige "Nej, der er ikke vand om natten", skal vi prøve med en drikkedunk? Eller er der andre løsninger?
Det skal nævnes, at han er rigtig flink til at drikke vand i løbet af dagen. Han spiser fint morgenmad, mellemmad og frokost og frugt/boller. Aftensmaden springer han dog ofte over, men sidder med os andre og drikker også vand her.
Han er i vuggestue fra kl. 09.00 til 15.00 hvor de også siger, at han drikker og spiser fint.
Jeg tror, det handler om vane, og derudover er han meget glad for at bestemme, og jeg tror også en del af vanddrikkeriet handler om, at han kan styre, at vi kommer ind til ham og giver ham vand. Jeg er ikke i tvivl om, at en fornægtelse af vand i en periode vil udløse en masse skrig og gråd, men det tager vi gerne med, så længe vi er trygge ved, at det er "forsvarligt". Vi er også meget åbne over for andre løsninger, så længe de indebær mere søvn til ham og os :)
Jeg glæder mig meget til at læse dit svar.
Med venlig hilsen
Zarah
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
Viden om børn:
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.