Brev:
13 måneder og fest om natten
Kære Helen
Så er det tid til endnu et spørgsmål herfra.
Vores skønne, nu 13 måneder gamle datter, har i over en måned nu været vænnet af med ’natteflasken’ som hun fik kl 22 og det gik over al forventning. Kun de første to nætter vågnede hun kort op, men kunne hurtigt beroliges og falde i søvn igen.
Det skal siges at hun spiser rigtig godt i dagstimerne og af aftenflasken hun får kl 19.30 spiser hun mellem 180-210 ml. Hvis vi ikke synes hun har spist så meget til aftensmaden, tilbyder vi hende en godnatgrød som supplement, men det er sjældent hun gider tage mere end et par skefulde – men så ved vi da hun er mæt.
Men sagen er nu, at hun de seneste to uger, og særligt den seneste uge, er begyndt at vågne omkring midnat. Det starter med at vi kan tysse hende ned og hun falder lidt hen, men efter en halv times tid vågner hun så helt op og så er hun bare vågen. Vi forsøger i starten at lægge hende ned igen, men efter nogle gangen er hun helt i hopla og så vælger vi faktisk at gå ind til os selv, for at ’lade hende køre sig selv træt’. Men det kan tage laaang tid. Nogle gange går der næsten en hel time med råb, grin og banken rundt i sengen, hvor hun er i godt humør. Men herefter så bliver hun ked af det og frustreret, men kan stadig ...
... ikke falde i søvn. Det er på dette tidspunkt at vi går ind og lægger hende ned, nusser hende, tysser og prøver at få hende til at slappe af. Men hun er lynhurtigt oppe igen og enten græder eller leger videre… Og så starter vi ellers forfra. Nogle nætter er der gået op mod tre timer, med dette frem og tilbage og til sidst har vi en total udmattet pige, som falder i søvn af udmattelse.
Det er enormt umattende for både hende og os. Når vi vækker hende om morgenen, er hun stadig rigtig træt (kl 6.30), men der er jo ingen udvej, når vi skal på arbejde. Og det er jo også hårdt for os voksne at skulle fungere en hel dag ovenpå en nat med søvnunderskud!
Mir spørgsmål er om vi griber det forkert an?! Vi vælger at gå fra hende, når hun bare går i gang med at lege, forbi det er som om vores tilstedeværelse stimulerer hende til mere leg. Men er det det rigtige at gøre??
Kan du give os nogle gode råd til hvordan vi får hende til at slappe af og igen finde søvnen? Hun er bare rigtig svær at tysse og berolige, når hun først vågner helt op. Derfor forsøger vi også at tage det i opløbet, men det er jo ikke hver gang at vi selv vågner nok op til at komme det i forkøbet.
Vi håber du er fuld af gode råd til os.
Venlig hilsen
Familien søvnunderskud
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.