Brev:
Modermælkserstatning - behov og anvendelse
Hej Helen
Jeg har en skøn dreng på næsten 11 måneder, som lige er begyndt i vuggestue.
Jeg har ammet ham 3-4 gange i døgnet indtil han var ca 9-9 1/2 måned, men efter en relativ hurtig nedtrapning, som egtl. bare er gået af sig selv ved at han ikke har været interesseret, eller at jeg simpelthen har glemt det (han har nemlig også to storebrødre der kræver mig lidt:-)), er vi lige nu nede på en enkelt amning om dagen nemlig om eftermiddagen, når han kommer hjem fra vuggestuen.
Jeg har nok ikke været for god til at få givet ham supplerende mælk i den periode, hvor amningen for alvor begyndte at trappe ned, og er derfor lidt bekymret for om dette kan have skadet ham - vi taler måske om et par måneder. Det skal siges, at han ikke viser nogle tegn overhovedet på at mangle noget, men jeg er bekymret for om det kan have nogen langtidsskadevirkning for knogler mv, at han ikke har fået MME eller andet mælk i et par måneder. Han vejer ca. 10 kg.
Han har aldrig taget sutteflaske, og jeg har prøvet nogle gange igen for nylig, hvor han afviser den. Derfor er jeg så begyndt at koge havregrøden om morgenen på ...
... drikkeklar MME - dvs. 2dl MME, 1 dl vand og 1,5 dl gryn. Om eftermiddagen får han som regel også en gang "pulvergrød", som jeg antager også indeholder mælk - også som regel af ca. 1,5 dl vand. I vuggestuen drikker de ikke mælk til maden, men grød mv. koges på mælk og der er mælk i supper mv.
Jeg vil gerne fortsætte med at give ham MME indtil han er et år istedet for så meget almindelig komælk, men han får dog mælk i maden i det omfang vi bruger det i vores madlavning og smør eller smøreost på brødet.
Er mængden tilstrækkelig eller skal han have mere MME? Kunne også forestille mig, at den ene tilbageværende amning snart bliver droppet, da han virker mere og mere ligeglad med den.
Herudover skal jeg spørge:
1) Må MME overhovedet koges med grynene?
2) Kan man koge risengrød (som jo skal koge en lille time) på MME?
3) Kan jeg bruge pulver MME istedet for drikkeklar (det er lidt dyrt i længden), og hvilken fremgangsmåde bruger man så mht. tilberedningen?
4) Skal jeg droppe jern-tilskuddet?
Da jeg jo er lidt bekymret for, om han får nok og om det kan have en skadevirning, håber jeg på hurtigt svar.
Tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse
Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.
Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
Viden om børn:
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder