Annonce

Annonce

Svar: Vil kun have små sutter


20. september 2012

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Charlotte

Tak for dit brev :)

Spørger man producenterne af sutter, så er der naturligvis en grund til at sutterne skifter størrelse i takt med barnets alder. Ofte ændrer sutterne også lidt facon. Det handler om at sutterne til de yngste børn ofte er lavet, så de i facon minder om, når barnet får bryst eller flaske og at måden barnet skal sutte på skal være nogenlunde ens.

Hos de lidt større børn har sutten så en facon, der træner barnet i at lukke læberne mere sammen, hvilket er vigtigt i forhold til at skulle spise skemad. Og hos de endnu større børn vil sutten kunne have en anden hårdhedsgrad, være lavet af et lidt andet materiale osv. som stimulerer barnets mund på en ny måde. Både for at lære barnet at trække vejret gennem næsen i stedet for gennem munden og også for at påvirke mundhulens udvikling i forhold til sprog osv.

Spørger man producenterne af sutter, så vil de derfor normalt sige at man bør bruge en sut der passer til barnets alder og de vil generelt fraråde at man bruger en helt lille sut til de store børn ...

MEN, når det er sagt, så er der jo børn, der som din datter, føler så stor tryghed ved deres ...


Annonce

... lille sut, at de ikke ønsker at skifte og hvad gør man så ... Du skal naturligvis overveje om det handler om tilvænning, fordi sutten kan være lavet af et lidt hårdere materiale, kan have dupper eller andet, som hun ikke lige vil acceptere med det samme eller om hun simpelhen ikke bryder sig om det ... Hvis der ikke er andre muligheder vil hun måske acceptere det du tilbyder, eller hun vil måske stoppe med at bruge sut, hvilket jo også kan være i orden (med mindre hun vælger tommelfingeren i stedet ...).


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker dog at du jo ikke kan tvinge hende til at tage en sut og vælger hun en bestemt model frem for en anden, så er du jo et eller andet sted nødt til at acceptere dette. Man kan jo sige at mors bryst jo heller ikke ændrer størrelse i takt med at barnet vokser ... og et eller andet sted, så handler det jo meget om at hun generelt ikke skal gå med sutten i munden hele dagen og ikke skal tale med den i munden. Det er vigtigt at du generelt er opmærksom på hvordan I bruger sutten, i hvilke situationer og at det ikke bør påvirke hverken hendes sprog eller tandstilling.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce