Annonce

Annonce

Svar: Rækkefølge amning, bleskift, leg og søvn?


17. september 2012

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære nybagte mor

Når man har et lille barn på 6 uger, så vil det ofte være sådan at man både ammer når hun vågner og ammer igen inden hun puttes til næste lur.

Med den alder hun har nu, vil det være vigtigt at hun tilbydes et bryst af gangen, og spiser længerevarende på en side, men efterfølgende kan hun tilbydes toppen af modsatte bryst og derved få en "tørstslukker". Børn i denne alder vil ofte også være så fysisk store, at de har brug for at få sat mælkemængden lidt op og netop ved at amme fra begge bryster mellem hver lur, er du med til at øge mælkemængden lidt igen.

Det vil derfor være rigtig fint at gøre det du gør - hun vågner, er naturligt sulten, du ammer, lader hende spise godt og længe, herefter bøvser hun, I leger osv. og inden hun så skalsove igen, så tilbyder du hende toppen fra modsatte bryst. Det er ...


Annonce

... et tilbud og hun kan spise få minutter, spise længere tid eller måske sige nej tak og det er helt okay og så puttes hun. Næste gang hun så vågner, så starter du der, hvor hun fik tilbuddet sidst og måske kun har taget toppen. Her får hun så lov til at spise i bund, får "tømt" brystet, hun bøvser, I leger, hun skiftes og hun tilbydes modsatte bryst og puttes til næste lur.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der vil naturligvis være tidspunkter, hvor hun har lavet i bleen og du er nødt til at skifte hende før hun får mad eller undervejs i amningen - hos små børn kan det nogle gange føles som om at der er hul hele vejen igennem. Der vil også være tidspunkter hvor hun bare falder i søvn og sover og slet ikke er i stand til at pludre eller er aktiv og på den måde skal du naturligvis være fleksibel.

Håber du kan bruge dette lidt videre. Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce