Brev:
Hvordan sikrer jeg ham væske nok?
Hej igen,
Tusind tak for dit sidste svar til mig mht at Victor afviser brystet. Aftenamningen har vi stadig gang i, den bliver dog mere og mere rodet, synes ikke det føles som om jeg har særlig meget mælk, men altså, Victor virker glad og tilfreds og falder i søvn og sover som han plejer - så længe suttekluden er der ! ;)
Men jeg vil jo gerne sikre ham væske nok nu hvor amningen kun er en lille brøkdel af hans væskeindtag, men synes at jeg får sværere ved at lokke noget i ham.
Til måltiderne går det okay, og han drikker gerne 1/2-3/4 dele vand eller mælk af kop, men efter at vejret er skiftet og at det ikke er så varmt mere, har han ikke lyst til at drikke i mellem måltiderne, f.eks når vi er ude at gå tur. Før i tiden drak han vand af flaske når vi var på tur, ...
... tumlede rundt på gulvet osv. Så gad han ikke det, så gav ham af en ny kop i smart farve, og det er også kun interessant de første par gange.
Kan han selv regulere sit væskeindtag ? Og sige nej tak, fordi han rent faktisk ikke mangler væske ? Tilbyder ham koppen meget, da han kravler rundt og tænker at det må da kræve lidt vand ;)
Har fået af vide at man kan se på fontanellen om de mangler væske ? Eller var det kun som spædbarn man kunne gå ud fra det ?
Hans bleer er ikke så våde mere, og han kan gå lidt længere tid, før den trænger til at blive skiftet. Men han tisser da stadig og det er stadig klart i farven.
Hvor meget væske bør jeg få i ham? Og hvad med maden han spiser, regner man den væske med i regnskabet, ligesom med kalken?
Med venlig hilsen
Victor's mor :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse, længde og farve.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår, som er udviklet, da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det hår, som...
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.