Brev:
Hvordan sikrer jeg ham væske nok?
Hej igen,
Tusind tak for dit sidste svar til mig mht at Victor afviser brystet. Aftenamningen har vi stadig gang i, den bliver dog mere og mere rodet, synes ikke det føles som om jeg har særlig meget mælk, men altså, Victor virker glad og tilfreds og falder i søvn og sover som han plejer - så længe suttekluden er der ! ;)
Men jeg vil jo gerne sikre ham væske nok nu hvor amningen kun er en lille brøkdel af hans væskeindtag, men synes at jeg får sværere ved at lokke noget i ham.
Til måltiderne går det okay, og han drikker gerne 1/2-3/4 dele vand eller mælk af kop, men efter at vejret er skiftet og at det ikke er så varmt mere, har han ikke lyst til at drikke i mellem måltiderne, f.eks når vi er ude at gå tur. Før i tiden drak han vand af flaske når vi var på tur, ...
... tumlede rundt på gulvet osv. Så gad han ikke det, så gav ham af en ny kop i smart farve, og det er også kun interessant de første par gange.
Kan han selv regulere sit væskeindtag ? Og sige nej tak, fordi han rent faktisk ikke mangler væske ? Tilbyder ham koppen meget, da han kravler rundt og tænker at det må da kræve lidt vand ;)
Har fået af vide at man kan se på fontanellen om de mangler væske ? Eller var det kun som spædbarn man kunne gå ud fra det ?
Hans bleer er ikke så våde mere, og han kan gå lidt længere tid, før den trænger til at blive skiftet. Men han tisser da stadig og det er stadig klart i farven.
Hvor meget væske bør jeg få i ham? Og hvad med maden han spiser, regner man den væske med i regnskabet, ligesom med kalken?
Med venlig hilsen
Victor's mor :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Regntøj
Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.
Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.
Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.