Svar: Øm mave
Kære Anette
Tak for dit brev :)
Dit barn i maven vil normalt godt kunne tåle at du bukker dig sammen eller bukker dig forover. Men du skal naturligvis hele tiden prøve at fornemme, hvordan du har det og hvis en bestemt bevægelse gør ondt eller gør at du får det dårligt, så må det anbefales at du ikke laver denne bevægelse.
Det er normalt at være "øm i maven" på den måde, at i takt med at livmoderen vokser og lægger sig på plads, så kan det strække i ligamenterne, som er de bånd er ligesom holder livmoderen på plads. Mange kvinder oplever især dette i 16-20 uge og det kommer især i forbindelse med en bevægelse eller når man skifter stilling. Det kaldes ligamentsmerter og det er ...
... helt normalt.
Senere i graviditeten kan man opleve det samme, fordi livmoderen her vokser ekstra meget og ligamenterne skal strækkes yderligere.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal naturligvis være opmærksom på, hvordan din mave i øvrigt virker og om du begynder at få tidlige plukveer. Plukveer i uge 19 vil være meget tidligt og de må ikke gøre ondt. Hvis det er tilfældet, så skal man være opmærksom. Plukveer er ufrivillige sammentrækninger i livmoderen og hvis din mave bliver hård og spids og det gør ondt, så skal du tale med din jordemoder og/eller læge om det. Hos dig lyder det dog umiddelbart som ligamentsmerter og dermed noget der er helt normalt :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.