Svar: Skøn pige sover pludselig skidt
Kære Kristine
Tak for dit brev :)
Det kan sagtens tænkes at lillesøster har brug for lidt ekstra mælk, at hun rent fysisk er ved at være så stor, at hendes mælkemængde skal sættes lidt op. Derfor kan det være en god idé at du i en periode prøver at amme hende af to omgange mellem hver lur. Prøv at lægge hende til det ene bryst, når hun vågner, lad hende spise godt og effektivt der, - leg så med hende, pludre, tumle osv. Skift hende og am hende så igen fra modsatte bryst, inden du putter hende igen. Næste gang du lægger til, så start der hvor du sluttede sidst, lad hende spise godt fra den side, leg og aktiver hende, og am hende så fra modsatte bryst inden du putter hende igen.
At amme hende to gange mellem hver lur, kan være med til at øge din mælkemængde og det kan fylde hende lidt ekstra op, så hun også sover lidt længere lure og stille og roligt får mere rytme. Det vil være en rigtig god idé at arbejde på at hun sover 3 lure dagligt - en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på dagen.
Mange børn vil i denne alder have en tendens til at slatspise og slatsove lidt. Det handler om at jeres datter oplever mere og mere af verden nu, hun registrerer mere og mere om hun er hjemme eller ude, om hun er i favn hos dig eller en fremmede og er langt mere bevidst om, hvad der foregår omkring hende. Det betyder at hun naturligt har svært ved at give slip på oplevelserne og overgive sig til søvnen, ligesom det ofte også betyder, at hun lader sig forstyrre, når hun skal spise og derfor slatspiser lidt - og du må som sagt gerne hjælpe hende til mere rytme nu og sikre at hun bliver fyldt lidt ekstra op.
Det er helt rigtigt at du også skal begynde at se hende mere som en aktiv baby og ikke som et spædbarn og det er rigtig godt at lege med hende, tumle med hende og stimulere hende både ...
... motorisk og mentalt. Det kan være en god idé at se dagen inddelt i aktive, vågne perioder og så perioder, hvor hun så skærmes og hjælpes til at koble fra og overgive sig til søvnen.
I min bog "Helens bog om børn og søvn" kan du læse om netop 3-4 måneders alderen og deres ændrede søvnvaner og hvordan I kan komme videre :)
Med hensyn til storebror og tisse i sengen, så er det ikke nogen skam at få en natble på. Man kan godt få bleer til større børn og det er altid et nederlag at vågne i en våd seng, det bryder han sig ikke om. Det er altid en succes at vågne med en tør ble .. Og er bleen våd, ja så var det jo godt at han havde den på.
På drynites.dk kan du købe eller downloade bogen "Magnus tisser i sengen", som er en rigtig fin historie at læse højt :) På denne hjemmeside kan du også læse at:
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Mindst 10% af alle 4-15 årige tisser i sengen i en periode af deres liv
- 70% tisser i sengen to eller flere gange om ugen
- 60% af disse børn er under 8 år
- 70% af børnene kommer over sengevædning inden de er fyldt 7 år
Det er altså helt normalt at din dreng i en alder af 5.5 år tisser i sengen om natten og man vil normalt ikke behandle det, før han er 7 år gammel. Her kan man benytte sig af et ringeapparat - der findes forskellige modeller.
Det er rigtig dejligt at I taler om tingene hjemme hos jer og at I taler om kroppen og hvordan kroppen fungerer. Det er vigtigt at han ved, at det ikke er hans skyld at det sker, men at han har en "drilleblære", der lige skal finde ud af det og det kan godt tage noget tid.
Nogle gange kan det godt have effekt at følge barnet på toilettet sen aften før I selv går i seng - andre gange gør det ikke nogen forskel. Det kommer an på hvorfor problemet er der :)
Jeg håber at ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke med dem begge:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!