Brev:
Vred på mor
Hej Helen,
Nu skriver jeg så igen - min datter er lige blevet et år i sidste uge og har nu været vuggestuebarn i næsten en måned - dog er det kun 2 uger siden, at min mand gik på arbejde igen. Så vidt jeg kan forstå er det en meget almindelig overgang hun har fået - hun har været ked af det nogle gange, men aldrig vildt meget, og pædagogerne siger at hun plejer at være glad og legesyg. Hun har også været syg nogle gange selvfølgelig. Desværre er vi lige nu havnet i en personale-omrokering, men da de nye pædagoger er fra de nærliggende stuer kender min datter dem lidt i forvejen.
Det var min mand som afsluttet barselsperioden og sørgede for indkøring i vuggestue, som har været fint nok. Min datter har altid været glad for sin far, og har lyst op i ansigtet f.eks. da han kom hjem fra arbejde, og da min mand overtog barslen kunne man virkelig se, at hun blev farsyg. Det synes jeg er helt forståeligt, når nu han var hendes primær kontaktperson i hverdagen. Farsygen hænger stadig fast nu, efter hun er startet i vuggestue, og jeg går ud fra, at hun periodevis vil skifte lidt mellem forældrene?
Nå - men - lige indenfor de sidste par uger reagerer hun meget afvisende overfor mig. Hun holder fast i mig når vi kommer til vuggestuen og kravler hen til mig og vil op når jeg henter hende, men derhjemme duer jeg ikke, og især hvis hendes far er der. Så kaster hun sig over ham så snart han kommer hjem. Hvis jeg lige skal tage hende fordi min mand skal et eller andet, rækker hun ud efter ham og hyler. Det nyeste er så, hvis min mand holder hende og jeg kommer for tæt på hende, f.eks. hvis vi alle synger eller laver ansigter, så slår hun mig i ...
... ansigtet og/eller skubber mig væk. Det er meget underligt, hun griner lidt når hun gør det, men ikke rigtig og min mand og jeg har lidt svært at fortolke, hvorfor hun gør det. Hun ser nærmest halvt genert, halvt sur ud.
Indtil nu synes jeg ikke jeg har taget hendes farsyge personligt, men jeg ved ikke hvordan jeg skal tackle det generelt. (Altså, når hun slår mig får hun at vide at det må hun ikke, man må ikke slå, man må gerne ae, osv. "Ae" forstår hun godt, hun kan også sige det og gøre det samtidigt.) Men nu begynder jeg at blive en lille smule ked af det og er lidt nervøs for, om der er noget jeg har gjort?
Jeg ved bare ikke, hvad det skulle være. Der er mange ting min datter hidser sig op over, bl.a. at skulle have tøj af og på, få skiftet ble, få vasket ansigt, blive sat på gulvet, osv. Det eneste, som jeg gør, som min mand ikke gør, er at give hende bad og vaske hendes hår. (Sidespørgsmål: hun hader at have vand hældt over hovedet, men hun hader også at få blive "tippet" bagover i badekarret og få skyllet håret på den måde - hun prøver direkte at flygte fra badekarret - hvis bare hun kunne lade være med at smøre mad i håret kunne vi være ligeglade - har du nogle gode råd?)
Min anden tanke er, hvad med alle de forandringer vi har været igennem, om hun bare har rigtig meget brug for nærhed hos sin far lige nu, og hvis jeg kommer for tæt på fysisk når hun sidder hos ham, så føler hun truet, at jeg vil tage hende væk. Det er ikke så rart at tænke, at ens datter føler sig truet hvis man kommer for tæt på! :-(
Har du nogle ideer på, hvad det kan skyldes og hvordan vi skal gribe det an? Og måske vigtigste - går det over?!
Mange tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.