Annonce

Annonce

Svar: Ændrede søvnvaner


1. september 2012

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære C

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt at jeres datter er kommet så godt igang med skemaden og du skal naturligvis sørge for at holde mængden af skemad nede på en mængde, hvor der stadig levnes plads til mælk .. Når det er sagt, så er det dog helt naturligt at børn har brug for flaske sen aften og tidlig morgen.

Det er rigtig dejligt at jeres datter har kunne sove igennem fra aftenputningen og til næste morgen tidlig - og jeg håber I har nydt det :) Desværre er det nok sådan at hun nu er nødt til at få sine flasker netop på ydertidspunkterne. Det er de færreste børn der vil kunne indtage både skemad og mælk nok på de 12 timer der går fra 08 til 20 - de har brug for døgnets 24 timer for at få dækket deres behov. Og ja, det er rigtigt at børn efter 6 måneders alderen kan sove igennem, - at sove igennem i denne alder betyder at barnet kan sove 5-6 timer uden mælk, det vil f.eks. sige fra kl 23.30 til 05 - det er realistisk ... :)

De fleste børn vil i 7 måneders alderen trives med fire flasker i døgnet og disse fire flasker vil ofte ligge godt tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. På den måde sikres barnets behov for mælk og dermed også væske - og det giver mulighed for i løbet af dagen at give skemad nok. Der gives mange små måltider og mellemmåltider indføres også.

Nogle børn vil godt kunne nøjes med flasken sen aften og så springe flasken tidlig morgen over eller vil f.eks. få flaske kl 20 kl 02 og her springe flasken sen aften og tidlig morgen over. Og det kan godt være at jeres datter vil kunne dette. Men det afhænger helt af hvor meget mælk I kan få i hende i løbet af dagen.

Nogle vælger at give formiddagsflasken i stedet for tidlig morgenflaske og i nogle familier fungerer det, i mange familier vil det dog påvirke barnets indtag af maden til frokost. Andre vælger at bibeholde flasken om eftermiddagen lidt længere tid og giver så et mindre ...


Annonce

... mellemmåltid her og det er også en mulighed. Det kan nogle gange gøre at behovet for flaske om natten bliver lidt mindre ... Det afhænger dog helt af hvordan jeres datter trives bedst.

Det er rigtigt at det nogle gange kan give en bedre søvn at flytte barnet på eget værelse, så man ikke forstyrrer hinanden om natten. Men hvis der er tale om et reelt behov for at få sin mælk og dermed sit væskebehov dækket, så er I stadig nødt til at gå ind til hende om natten og det kan virke lidt mere besværligt. Modsat, måske er det lige meget for jer, når du giver flaske, så skal du jo alligevel have lavet flasken før hun kan få den og er alligevel oppe .. :)

En plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen 05: Flaske og sover videre

Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9-9.30: Frugtmos, frisk frugt i hånden at gumle på selv, vand af kop.

Puttes til formiddagslur


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk eller lignende at gumle på, vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur ca kl 13 - tidspunktet varierer dog efter hvor lang og hvor sen en formiddagslur hun tager

Eftermiddag 16: Tilbydes lidt flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i hånden, vand af kop. I kan forsøge om en frugtmos suppleret med en flaske her kan gøre at hun kan undvære en af flaskerne om natten ...

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og udgangspunktet bliver mere og mere jeres mad, suppleres med kogte stykker blomkål, broccoli, en kartoffelbåd fra ovnen osv. at gumle på selv. Vand af kop

Flaske og puttes til natten 19.30

Sen aften 23.30: Flaske - drømmemåltid og sover uden yderligere mælk til næste morgen tidlig :)

Jeg vil anbefale dig at købe min bog "Helens bog om børn og mad", hvori du finder dagsplaner for det næste år og også kan læse om behovet for mælk, familiemad, finde opskrifter osv.

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce