Annonce

Annonce

Brev:

Ændrede søvnvaner


1. september 2012

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Ændrede søvnvaner

Kære Helen

Mange tak for dit sidste svar, nu står vi så igen med nye udfordringer.

Vores datter er nu snart syv måneder og har været igang med skemad i en lille måned. Jeg stoppede med at amme, da hun var 5,5 måned, og vi ville gerne vænne hende til flasken, inden vi introducerede skemad.

Det går fint med at spise "rigtig mad", dog er hun ikke så glad for grøntsagsmos endnu, og vil kun spise det, hvis der er frugtmos på.
Vi prøvede at give hende søde kartofler med gulerødder og lidt oksekød igår, og det var første gang, hun spiste kød. Hun var meget træt ved måltidet, da hun ikke havde fået den sene aftenslur, men hun spiste alligevel lidt under en deciliter.

Indtil for en uge siden fik hun kun skemad morgen og aften, men nu er vi så begyndt også at give grøntsagsmos til middag og arbejder på, at give hende lidt frugt som mellemmåltid. Men siden vi har øget hyppigheden af måltider, vil hun ikke spise så meget af flasken - mellem 80 og 180 ml pr flaske i dagtimerne. Og nu kommer vores udfordring så, hun vil nemlig gerne have flasken om natten. Vi giver hende masser af vand til måltiderne og af og til også mellem måltiderne, og det vil hun meget gerne drikke.

Vi putter hende mellem 19 og 20, hver aften, men så er hun indenfor den sidste uge begyndt at vågne igen kl 23/24, hvor hun spiser en hel flaske, og så igen omkring 4/5 om morgenen, hvor hun igen er sulten. Hun står så op cirka kl. 8 om spiser havregrød. Jeg kan se på dine andre breve, at det åbenbart er et normalt mønster, men det er bare ikke normalt for vores datter, der indtil for kort tid siden sagtens kunne sove fra kl. 20 til kl 5 næste morgen uden at vågne. Det er derfor lidt ...


Annonce

... opslidende pludselig at få frataget sin nattesøvn igen, som man ellers troede var sikret.

Derudover mener jeg også at have læst, at babyer over 6 måneder ikke behøver mad om natten, er det helt forkert? Jeg vil jo helst heller ikke vænne hende til, at hun skal spise to gange om natten, hvis hun ikke har brug for det.

Det skal siges, at hun stadig sover i vores soveværelse (i egen seng), men hun vågner ofte om natten, udover de gange hvor hun er sulten. Ofte kan vi give hende sutten og så falder hun i søvn igen.

Jeg vil gerne flytte hende ind på hendes eget værelse snart, så hun ikke bliver forstyrret af vores sovelyde om natten, men vi er lige kommet hjem efter en måneds ferie, så hun skal selvfølgelig lige have lov at vænne sig til at sove i egen seng, inden jeg flytter hende.
Hun fik de første to tænder for en måned siden, og jeg har også overvejet, om der er flere på vej, og det er det, der påvirker hendes appetit for tiden.

Hun sover mellem 1 og 1,5 time om formiddagen og mellem 1,5 og tre timer om eftermiddagen. Hvis hendes eftermiddagslur strækker sig til efter kl.16, får hun ingen lur, før hun bliver puttet om aftenen. Generelt sover hun rigtig godt om dagen og er altid glad og veloplagt, når hun er vågen. Hun er meget aktiv og meget nysgerrig og følger med med i hendes omgivelser. Så overordnet ved jeg, at hun har det godt og trives.

Men jeg undrer mig meget over, hvorfor hun lige pludselig vågner så meget om natten og vil have flasken to gange. Jeg ville jo hellere have, at hun kunne spise lidt mere og drikke lidt mere mælk om dagen og få stillet hendes sult på den måde.

Jeg håber, du har et godt råd og kan hjælpe os.

Kærlig hilsen C

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen

- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce