Annonce

Annonce

Svar: Dialog og kontakt


31. august 2012

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Maria

Tak for dit brev :)

Kontakt og dialog kan desværre ikke vurderes via en brevkasse og selvom jeg rigtig gerne vil svare dig, så er du her nødt til at drøfte det med din sundhedsplejerske og jeres læge.

Der kan være mange årsager til at din dreng er mere interesseret i omgivelserne og hvad der sker omkring jer, end han er interesseret i dig - og det behøver bestemt ikke være forkert eller tegn på at noget er galt. Det kan være helt normalt for hans alder og den udvikling han går igennem.

Men naturligvis skal du have kontakt med ham. I skal kunne se på hinanden og han skal smile bevidst til dig, når du f.eks. kommer ind af døren. I skal også have øjenkontakt og kommunikere, når han f.eks. sidder i sin høje stol og skal have mad, som du hjælper ham med. Ligesom I også skal have kontakt, når han skiftes, leger på gulvet, kommer op efter at have sovet osv.

Hvad der er normalt, - for meget og for lidt er svært at sætte ned på skrift. Det er en fornemmelse og en vurdering ud fra det man ser og oplever. Og du har været bekymret længe, det er noget du tænker meget over og noget der går dig på. Og jeg synes derfor det er helt relevant at du taler med jeres læge. Din dreng kan godt blive sendt til øjenundersøgelse, hvis man mistænker at han måske ikke ser så godt, ligesom han kan få tjekket sin hørelse, hvis man tænker at det kunne være en årsag.

Det kan sagtens være at der intet er i det og at han, som jeg startede med at skrive, "bare" er en aktiv dreng, der har travlt ...


Annonce

... med at følge med i hvad der sker omkring ham - men en mors bekymring skal man altid lytte til og det skal jeres læge naturligvis også. Så hellere drøfte det en gang ekstra med lægen.

Tal også med din sundhedsplejerske igen - laver sundhedsplersken hvor I bor f.eks. BOEL prøve? Den laves ofte i 8-9 måneders alderen, mange steder er den dog afskaffet. BOEL står for Blik Orienteret Efter Lyd og er en prøve, hvor man danner sig et indtryk af hvordan barnet indgår i samspil, hvordan barnets opmærksomhed er og hvordan barnet reagerer overfor bestemte syns- og lydindtryk. Og hos jer kunne det måske være en hjælp for at give et indtryk af hvordan hans kontakt er. Vent dog ikke til han er 8 måneder med at kontakte sundhedsplejersken, prøv at tale med hende om det allerede nu - også selvom du har nævnt det for hende før :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja - du træner dialog med ham, ved at pludre med ham i dialog. Tal med høje, korte lyde som fanger hans opmærksomhed, giv ham pause til at svare dig, gentag så de lyde han siger. Snak også med ham, når du skifter ham, giver ham mad osv. så han hører din stemme. Syng for ham - syng gerne sange med fagter, hvor du samtidig med at du synger også bruger din fingre og hænder. F.eks. "Lille Peter Edderkop" hvor du så med hænderne viser hvordan Peter kravler, regnen skyller ham ned osv. Du kan også øve læbelyde med din dreng, - børn i denne alder kan ofte godt lide at lave spytbobler og bruger deres læber mere bevidst :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke og børn

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)

Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce