Annonce

Annonce

Brev:

Søvn om morgenen?


28. august 2012

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Søvn om morgenen?

Hej Helen.

Jeg har tidligere skrevet til dig, fordi vi bliver vækket meget tidligt på morgenen, men er lidt usikker på, hvordan jeg skal bruge dit råd.

Vores dreng bliver lagt til at sove kl 20 og har gjort det siden han var 6 måneder gammel. Længe har han vågnet flere gange om natten for at blive ammet eller i hvert fald puttet igen, men for en måneds tid siden begyndte han at vågne først ved 4-5-tiden, men så have meget svært ved at sove igen. Jeg har i denne periode stoppet med at amme ham om morgenen, så han nu kun bliver ammet én gang i døgnet, ved puttetid.

Han bliver imidlertid ved med at vågne for tidligt. For det meste ender det med at vi får ham til at sove igen, men der går ofte en times tid med det - og så sover han til gengæld tit til 7-7.30-tiden.

Du foreslog os gradvist at putte ham til middagslur et kvarter senere dag for dag, men i forhold til hvad? Han står som sagt op mellem 5 og 7.30, så middagslurene ligger ret forskelligt fra dag til dag. De dage han ...


Annonce

... ender med at være vågen fra kl 5 bliver han jo træt hurtigt igen og bliver måske puttet igen ved 7.30-tiden. Er han først vågnet 7.30 er han jo bare super-veludhvilet og kan være svær at få til lur før kl. 11.30 og så kan det iøvrigt være svært at nå den sidste lur, hvilket gør aftenen lidt svær.

En ting der besværliggør at putte ham om sen nat/tidlig morgenen er at han er meget opmærksom på om jeg bliver inde hos ham på hans værelse. Så når han egentlig er ved at falde i søvn og jeg smutter ud, begyder han at græde og stille sig op. Det gør han egentlig også om aftenen, hvor jeg prøver at gå en masse frem og tilbage og lægge ham igen og igen. Jeg får fikset køkkenet i denne ombæring, hvor jeg skramler en masse så han kan høre at jeg er der og taler også ind til ham fra køkkenet. Det virker ret godt og generelt tager det måske 15 min at putte ham ved den tid. Der er ingen problemer med at få ham til at sove til lur i barnevognen.

Jeg håber meget at du kan hjæpe - mange hilsner fra Stine.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce