Annonce

Annonce

Brev:

Søvn om morgenen?


28. august 2012

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Søvn om morgenen?

Hej Helen.

Jeg har tidligere skrevet til dig, fordi vi bliver vækket meget tidligt på morgenen, men er lidt usikker på, hvordan jeg skal bruge dit råd.

Vores dreng bliver lagt til at sove kl 20 og har gjort det siden han var 6 måneder gammel. Længe har han vågnet flere gange om natten for at blive ammet eller i hvert fald puttet igen, men for en måneds tid siden begyndte han at vågne først ved 4-5-tiden, men så have meget svært ved at sove igen. Jeg har i denne periode stoppet med at amme ham om morgenen, så han nu kun bliver ammet én gang i døgnet, ved puttetid.

Han bliver imidlertid ved med at vågne for tidligt. For det meste ender det med at vi får ham til at sove igen, men der går ofte en times tid med det - og så sover han til gengæld tit til 7-7.30-tiden.

Du foreslog os gradvist at putte ham til middagslur et kvarter senere dag for dag, men i forhold til hvad? Han står som sagt op mellem 5 og 7.30, så middagslurene ligger ret forskelligt fra dag til dag. De dage han ...


Annonce

... ender med at være vågen fra kl 5 bliver han jo træt hurtigt igen og bliver måske puttet igen ved 7.30-tiden. Er han først vågnet 7.30 er han jo bare super-veludhvilet og kan være svær at få til lur før kl. 11.30 og så kan det iøvrigt være svært at nå den sidste lur, hvilket gør aftenen lidt svær.

En ting der besværliggør at putte ham om sen nat/tidlig morgenen er at han er meget opmærksom på om jeg bliver inde hos ham på hans værelse. Så når han egentlig er ved at falde i søvn og jeg smutter ud, begyder han at græde og stille sig op. Det gør han egentlig også om aftenen, hvor jeg prøver at gå en masse frem og tilbage og lægge ham igen og igen. Jeg får fikset køkkenet i denne ombæring, hvor jeg skramler en masse så han kan høre at jeg er der og taler også ind til ham fra køkkenet. Det virker ret godt og generelt tager det måske 15 min at putte ham ved den tid. Der er ingen problemer med at få ham til at sove til lur i barnevognen.

Jeg håber meget at du kan hjæpe - mange hilsner fra Stine.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Farsyg

Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce