Svar: Mælk
Kære Linda
Din datter vil have godt af at få 400 ml mme dagligt, fordi hun på den måde sikres at få jern nok. Hvis hun får mindre end dette, bør du give hende jerntilskud dagligt.
Samtidig er det også rigtig fint at hun stille og roligt selv begynder at sige fra overfor flasken og det vil være rigtig fint at hun inden middagsluren stille og roligt lærer at sove uden at få flaske. Og når hun kan det om dagen, kan hun stille og roligt også lære det om aftenen. Som jeg læser dit brev, så sover hun igennem uden flaske om natten og det er rigtig flot! :)
Hendes behov for mælk dækkes også via mælk i maden, mælk hun kan drikke af en kop, sovs I spiser om aftenen, og også via f.eks. en portion tykmælk, A38 eller neutral sødmælksyoghurt om eftermiddagen. Mælk er både drikkemælk og mælk der indgår i madlavningen, yoghurt osv. Det ...
... hele tæller med.
Ost er også en god og vigtig kilde til kalk og det vil derfor også være en rigtig god idé at give din datter ost. Det kan være smøreost på brødet, det kan være ostebjælker, som hun selv kan sidde og gnave eller det kan være lidt revet ost, som du f.eks. drysser på en pastaret eller lignende. Du kan også lave ostesovs.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du giver hende mælk på morgengrøden om morgenen og en kop sødmælk at drikke. Giver hende en portion tykmælk eller lignende om eftermiddagen, giver hende ost, sovs osv. til aftensmaden, evt. en godnatgrød med mælk og så giver hende en flaske at sove på, så vil hun højst sandsynligt få sit behov for mælk og kalk dækket. Det hun så mangler er jern, fordi hun ikke når op på de 400 mme mme, men her kan du give hende et dagligt jerntilskud.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.