Annonce

Annonce

Svar: Mange amninger


25. august 2012

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære mor til 2

Tak for dit brev :) Og hvor dejligt at høre at det går så godt hos jer :)

At lillebror nu begynder at vågne mere, søge dig ekstra om natten kan handle om flere ting og jeg vil meget gerne dele lidt tanker med dig.

Det kan for det første handle om at han lige nu rent fysisk er blevet så stor, at han har behov for at få sat din mælkemængde lidt op. Jo hyppigere han dier, jo mere mælk producerer du. Samtidig så producerer du mere af det mælkestimulerende hormon om natten hvorfor det øger din mælkemængde ekstra at amme om natten.

Det kan også handle om at han om dagen lader sig forstyrre lidt for meget, når han spiser og derfor ikke spiser helt nok. Behovet for mælk/væske skal dog stadig dækkes og derfor efterspørger han brystet mere om natten, det er der han så fylder sig ekstra op. Derfor kan det være en rigtig god idé at amme to gange mellem hver lur i løbet af dagen, for på den måde at få stimuleret til ekstra mælk og samtidig også få fyldt ham det ekstra op i dagtimerne, så han ikke behøver søge det ekstra om natten.

Hans alder og udvikling har også betydning. Hans søvn ændrer sammensætning, den begynder at indeholde flere stadier og det er naturligt at han om natten kan ligge uroligt, virrer med hovedet, slå ud med armene, smaske, småklynke osv. Og nogle gange er det tegn på at han har brug for brystet - men andre gange kan det være tegn på at han drømmer og derfor ikke nødvendigvis behøver at få brystet i munden som en refleks ... Hvis du som noget helt naturligt kommer brystet i munden på ham hver gang han siger en lyd, så kan han vænne sig til at det er sådan det er og få en vane med at skulle søge brystet hele natten. Derfor kan det være udmærket at arbejde på at ...


Annonce

... han så vidt muligt får mælk nok hele dagen og fylder sig ekstra op om aftenen, så det ikke er om natten at behovet skal dækkes. Dog med det in mente, at han jo måske søger brystet ekstra om natten for at øge mælkemængden - er det tilfældet, så bør det dog normalt ikke tage mere end 2 døgn, hvis du lægger hyppigt til, så burde mælken have reguleret sig op.

En anden overvejelse er at du giver ham en flaske. Du fortæller at du med din datter tabte dig rigtig meget i denne periode og det lyder som om at amningerne mellem 3-6 måneder var rigtigt hårde for dig. Og her synes jeg faktisk det kan være relevant at give en flaske. Og det kan være en rigtig god idé at introducere denne nu, for jo ældre han bliver, jo sværere bliver det at få ham til at acceptere den.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Modermælkserstatning mætter mere end modermælk. Halveringstiden for brystmælk er mindre end 48 minutter, hvor det for modermælkserstatning er 78 minutter. Det betyder at børn der ammes, ofte spiser lidt hyppigere end børn der får flaske. Derfor vil man nogle gange godt kunne opleve, at børn også sover lidt længere stræk om natten på en flaske modermælkserstatning end de gør på en amning. Og i dit tilfælde kunne en flaske sen aften - givet af dig eller af far, være en god idé. Det kunne faktisk være det, som gjorde at I fik lidt flere sammenhængende timer og måske det der også gjorde at amningen ikke blev så hård for dig.

Og ja - det er helt okay at supplere amning med en flaske. Du er en ligeså god mor, selvom du vælger den løsning. At du taber dig voldsomt, ikke får sovet tilstrækkeligt osv. er jo ikke godt for nogen af jer og nu har du to børn du skal være mor for ...

Håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annonce