Annonce

Annonce

Svar: Mit barn bider stadig


23. august 2012

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som om at der hos jer har været rigtig meget fokus på at jeres datter bider og at det, desværre, har medført at hun nu er fastlåst i denne rolle - det er rigtigt synd for alle parter ...

Du skriver at der måske "står 4 voksne og råber at hun skal stoppe" - og det er netop det, som er problemet. For kommer man først dertil, så kan hun ikke stoppe. Det er netop det, som fastlåser hende og som gør at hun reagerer som hun gør. Det forventes jo af hende, alle tænker "nu bider hun" og råber "stop!" ...

Det der er vigtigt er at gribe ind før det sker, ikke ved at råbe eller reagere voldsomt, skælde ud, trække hende væk eller på anden måde sætte stor fokus på det - men derimod ved at aflede hende stille og roligt. Ikke tale om at hun er ved at forløbe sig, ikke spørge om hun har brug for at trække sig væk eller give det nogen opmærksomhed - men blot være der, aflede hende, få hende på andre tanker, så hun ikke kommer dertil hvor det sker. Det kan være at gribe fat i hende, kilde hende, lave sjov med hende. Det kan være at give hende noget at spise, noget at bide i, gumle på, det kan være at kalde på hende og spørge om hun har lyst til at lege osv. Og ja, det kræver at man er opmærksom på hende hele tiden, men reaktionen skal være stille og rolig og fokus skal være på afledning, så man hjælper hende væk fra de situationer hvor det sker, før hun forløber sig. Hun må helst ikke nå dertil hvor hun, som du skriver "lægger an til et angreb eller bid og er umulig at komme i kontakt med" - der skal afledes før.

Det at hun skifter situation lyder til at hjælpe hende. Det at hun kommer i ...


Annonce

... gæstedagpleje har haft en effekt. De nye rutiner, nye børn, en ny måde at tackle det hele på, har været gavnligt for hende. Det har hjulpet hende til at komme ud af de situationer, som normalt får hende til at reagere, hun har ikke været fastlåst på samme måde hos gæstedagplejer, fordi hele situationen jo har været en anden fra starten.

Og på den samme måde tænker jeg at det vil hjælpe hende at komme i børnehave. Her vil hun møde andre børn, andre voksne, andre rutiner, regler - en helt anden måde at gøre ting på, en helt ny dagligdag og dermed en helt ny situation. Og det vil hjælpe hende med at komme ud af den rolle hun er i.

Jeg tror derfor I vil opleve en helt anden pige, når hun starter i børnehave og at hendes reaktionsmønster vil ændre sig ... :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Krydser fingre! :)

Det er en rigtigt spændende tanke, at bruge film som pædagogisk redskab - desværre kender jeg ikke til at der er lavet film, som på denne måde kan hjælpe børn der f.eks. bider, slår eller lignende ....

En mulighed for børnehaven, som naturligvis går lidt bredere, er børnehavekufferten "Fri for Mobberi". Det handler naturligvis ikke om at man "ikke må bide", men om at man generelt skal være gode ved hinanden. Det handler om at man har tolerance og respekt og at man også giver andre omsorg ... Og der arbejdes på mange måder med dette. Børnene skal f.eks. "massere" hinanden og det er sådan, at hvis man fysisk rører hinanden på en god måde, så er det naturligt sværere at være "onde" ved hinanden bagefter. Du kan læse mere på friformobberi.dk

Fortsat held og lykke med hende - og tillykke med at I venter en lille ny. Glæder mig til at følge jer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:

- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.

- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.

- Mad som har været...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce