Annonce

Annonce

Brev:

Aftensmaden er et mareridt!


19. august 2012

Alder:
2 år, 2 mdr.

Aftensmaden er et mareridt!

Kære Helen

I længere tid har vi haft store problemer under aftensmaden, og min mand og jeg er efterhånden så frustrerede, at vi bliver nødt til at søge hjælp.

Vores søn er 26 måneder (2 år og 2 måneder) og han er MEGET kræsen. Eller det vil sige - det ved jeg slet ikke om så små børn kan være?? Imidlertid spiser han aldrig den mad, vi laver. Han kan lide brød, pølser, bacon, pasta og lasagne, men det er også alt! Laver vi frikadeller, græder han. Laver vi kartofler med sovs, græder han. Laver vi noget indeholdende grøntsager, skriger han. Det er et mareridt.

Vi spiser meget varieret herhjemme. Min mand og jeg spiser både gammel dansk mad, thailandsk mad, italiensk mad, etc. Vores søn bliver derfor introduceret til megen forskellig mad, men han vil ikke smage noget af det. Laver vi fx hjemmelavede burgere, ender han med kun at spise burgerbollerne. Vi kan aldrig få flutes til maden, for vores søn spiser kun det - ja, han spiser mere eller mindre kun brød eller ingenting til aftensmad

Vi er også meget fokuserede på, at vi skal have grøntsager til aftensmaden, hvilket skaber vildt panik hos min søn. En dag om ugen spiser vi fisk, og det er heller ikke min søns favorit.

Jeg føler, vi har ...


Annonce

... afprøvet flere metoder. Vi serverer maden i små separate skåle, hvorfra han kan tage. Han bliver inviteret med ud og lave maden, men det har som oftest ingen interesse.

Han er bange for varmt mad, og jeg har tænkt på, om det er derfor han ikke vil spise aftensmad. Hver gang han får noget mad, kigger han spørgende på os og siger "Av?". Jeg er en gang kommet til at putte for varm mad i munden på ham, men hvordan skal jeg gøre ham tryg ved mad igen? Lige da han blev introduceret til fast føde, ville han godt smage forskellige ting, men den tid er forbi.

Vi ved ikke, hvad vi skal gøre? Skal vi tvinge ham til at smage på maden ved at nægte ham at forlade bordet, før han har spist noget? Eller skal vi lade ham bestemme selv, hvad han spiser? Skal vi overhovedet være bekymret?

Jeg vil afslutningsvis fortælle, at han spiser morgenmad (for det meste havregryn) med stor velbehag og til frokost spiser han rugbrødsmadder med diverse pålæg. Det er kun aftensmaden, der er et problem. Desuden ligger han lige midt i kurven, hvad angår vægt og højde. Han er (7-9-13) sjældent syg og er ellers en glad og livlig dreng.

Jeg håber, du har et råd eller to til et par små-bekymrede forældre.

Venligst, Rikke

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce