Svar: 1 lur om dagen er det okay?
Hej med dig
Tak for dit brev :)
De fleste børn vil når de er mellem 12-18 måneder begynde at kunne nøjes med kun en lur dagligt og det kan godt tænkes at jeres dreng er ved at være der nu.
Normalt er det formiddagsluren der springes over, men da jeres dreng afleveres sent i vuggestue, så får han ikke denne lur og puttes derfor først kl 12 ... Og det kan være forklaringen på at han har svært ved at holde sig om eftermiddagen og har brug for en powernap der ...
Umiddelbart ville jeg nemlig foreslå at han fik en lille lur på måske 45 minutter fra kl 9-9.45 og så blev puttet igen efter frokost til sin middagslur, hvorefter han naturligt så ville holde sig vågen til om aftenen ... Men den rytme kan tilsyneladende ikke rigtigt lade sig gøre hos jer ...
Samlet set sover ...
... han nattesøvn fra 19.30-20 til 06/07 og han vågner af sig selv. Han har altså mulighed for at sove længere, hvis han har behov for det. Om dagen sover han en middagslur mellem 1.5-3 timer og også her får han lov til at regulere sit behov, så de dage, hvor han har brug for en længere lur, får han det. Det lyder alt sammen meget fint. Samlet giver det en søvn mellem ca. 12 ½ - 14 timers søvn og det er helt fint.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du en dag henter ham og oplever at han er meget træt og stadig har brug for en powernap sidst på dagen, så skal du naturligvis give ham dette og så må han evt. lidt senere i seng den dag. Du er nødt til at være fleksibel. Men de dage, hvor han virker til at kunne springe powernappen eftermiddag over, lyder det okay at han gør det.
Fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.