Annonce

Annonce

Brev:

Sovevaner


16. august 2012

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Sovevaner

Hej Helen,

Vi har en dejlig pige på 20 mdr og jeg har læst rigtig mange af dine råd til andre medlemmer, så tak for det :-).

Men nu har vi brug for et godt råd ang. sovevaner.

Min mand bor og arbejder i udlandet og pendler til os i weekenden, så han kan ikke hjælpe så meget om natten.

Jeg ammede indtil hun var 1 år gammel, og da blev hun ammet i søvn om aftenen og hver gang hun vågnede om natten. Så blev vi efter råd fra vores egen sundhedsplejerske til sidst nødt til at tage en kold tyrker, da hun ikke ville spise i dagplejen men ventede til jeg hentede hende om eftermiddagen. Det gik på en enkelt nat, og siden har hun spist fint.

Men det skabte nogle nye sovevaner, som vi stadig hænger fast i. Den nat, jeg stoppede amningen, måtte jeg til sidst tage hende over til mig og hun faldt så i søvn liggende på min mave. Så fulgte en periode, hvor jeg sad med hende, til hun faldt i søvn, og så lagde hende i hendes egen seng. Det måtte jeg så gentage, når hun vågnede om natten.

På et tidspunkt havde hun en kort periode på ca. en uge, hvor hun sov igennem natten, men det sluttede hurtigt.

Efter et par måneder kunne jeg ikke længere lægge hende i egen seng uden at hun vågnede og begyndte at græde. For at jeg skulle få lidt søvn købte vi to madrasser, som nu ligger ved siden af hinanden på gulvet i børneværelset. Jeg lægger mig så med hende om aftenen, og indtil for et par uger siden faldt hun hurtigt i søvn der, når hun blev puttet 7-halv 8. Desværre vil hun kun falde i søvn, hvis hun må ligge med hovedet på min mave, og det gælder også, når hun vågner om natten. Så jeg løber meget frem og tilbage mellem soveværelserne.

Den sidste måned er hun begyndt at blive meget svær at få til at sove, og det tager gerne til kl 21 før hun ...


Annonce

... falder i søvn. Hun løber rundt i værelset og leger og bliver meget sur og fysisk aggressiv, hver gang jeg prøver at lægge hende ned. Det kompliceres selvfølgelig af, at hun ikke er lukket inde i en seng, kun i værelset. På et tidspunkt kommer hun så selv og lægger sig til at sove. Hun vågner nu ca. hver time, hvis jeg ikke sover inde hos hende.

Det skal lige siges, at hun udvikler sig meget lige nu, hun er pludselig meget mere bevidst om, hvad der foregår omkring hende og lyde, hun hører. Sprogligt går det også pludselig stærkt.

Middagsluren er helt uproblematisk, i dagplejen bliver hun puttet i barnevogn kl 12 og sover halvanden til to timer, og jeg putter hende på madrassen (nogle gange går det også i hendes egen seng) uden problemer. Hun ligger ikke på min mave om dagen.

Hun er en vældig glad og aktiv pige om dagen, og falder nemt til hos de forskellige dagplejemødre, når hendes egen er på ferie. Fra dag 1 kan de putte hende til middagslur uden problemer.

Men vi har efterhånden brug for, at jeg ikke skal ligge på ryggen med hende på min mave den halve nat, og at vi ind imellem kan have andre til at putte hende, hvis jeg skal noget om aftenen eller er væk et par dage. Så vi håber, du har et godt råd. Hun er ikke til sut og først for nylig har hun vist interesse i tøjdyr, hun kan dog ikke helt finde ud af, hvordan hun skal holde dem, når hun skal ligge og sove, de kommer ligesom lidt i vejen.

Vores sundhedsplejerske har flere gange rådet os til endnu en kold tyrker, hvor vi putter hende i egen seng. Vi har prøvet to gange, men hun bliver totalt hysterisk, mere stresset og ked af det end gal, har jeg indtryk af. Efter halvanden time har vi givet op. Skal vi bare holde ud og lade hende græde?

Venlig hilsen
Endnu en træt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce