Brev:
Godt i gang med grød efter sygdom
Kære Helen
Min søn bliver 5 mdr den 26. August. Vi var startet op med grød meget kort, men så blev han indlagt med nyrebækkenbetændelse. Lige nu er han fortsat på antibiotika herhjemme og jeg har besluttet at vente med grød til vi er helt ovre dette, da hans mave er ret medtaget. Hvordan kommer jeg bedst igang igen ovenpå sådan en tur?
Lige nu er vi ved at finde roen og en fast rytme herhjemme igen, men det kræver lidt arbejde. Umiddelbart er hans rytme således lige nu
06.30 vågner får flaske
8.30-9.00 får flaske og puttes til lur, hvor han sover 1 1/2-2 timer
11.30-12 får flaske/her ville jeg nok starte med grød
13.30 ca får flaske og puttes til lur. Sover her meget uroligt. Skal hjælpes tilsat sove videre. Tager ca 1 1/2 time
16.00 får lidt flaske. ...
...
17.00 får flaske og puttes til kort lur på ca 30-45 min
19.00-19.30 får flaske og puttes til natten.
22-23 tiden: får drømmeflaske
02.30 ca vågner nogle gange og får flaske sover til morgen
Får han for mange flasker, synes han klatpapiret meget....?
Han har skreget meget den sidste uge pga mavesmerter og påvirkning af indlæggelsen, skriger ellers aldrig. I dag er han så blevet meget hæs. Der er ingen feber, snot, hoste ell andre tegn på sygdom og jeg tænker det kan være af at skrige. Vi skal på sygehuset i morgen så spørger til det der, men har du oplevet at man kan få en hæs baby af at skrige?
Ellers er han frisk og ovenpå igen. Jeg vil dog gerne starte op på skemad på den bedst mulige måde. På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
en bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.