Annonce

Annonce

Svar: Hiver i de andre børn


11. august 2012

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er helt naturligt at din dreng i en alder af 13 månder hiver i de andre børn. Han gør det ikke for at være ond eller for at genere dem, men gør det, fordi han naturligt finder dem interessante og gerne vil dem. Men han har stadig ikke lært at styre sine bevægelser helt og har ingen fornemmelse for, hvad andre synes er rart eller ikke rart. De andre børn er også så små, at de ikke forstår hvad han vil og ikke kan forholde sig til hans reaktioner og derfor går det nogle gange galt.

Nogle gange tager han måske fat i deres tøj, fordi det er let at få fat i, eller griber ud efter deres hår, fordi det ser spændende ud. Andre gange stikker han fingrene i deres øjne eller prøver at røre ved deres næse eller mund - og de synes naturligt ikke om det - men det ved han jo ikke :)

Når han vil have fat i dig, så gør han ofte det samme, hiver sig måske op ved dit bukseben og bruger dig som en støtte, når han gerne vil stå - og det gør han så også ved de andre børn, men de kan ikke støtte ham, de er så små at de naturligt vælter - og igen, det ved han ikke :) Ligesom de ikke ved, at han blot forsøger at rejse sig op ...

Når han vil kærtegne eller viser glæde ved at ville kysse, kramme og knuse, så vil disse kærtegn ofte kamme over og blive til slag eller til at han river eller bider i stedet. Han har endnu ikke lært at styre sin motorik og kommer derfor naturligt til at slå i stedet for at kærtegne. Nogle gange vil børn i denne alder også ...


Annonce

... bide, - ikke for at gøre ondt, men mere som en slags "jeg elsker dig så højt, at jeg kunne spise dig" og bedst som man sidder og kysser og krammer, så får man et tandsæt i kinden, skulderen eller i låret - det sker overfor dig, men det kan også ske overfor andre børn og det er helt naturligt.

Det er naturligvis vigtigt at du er der og hjælper ham, så han ikke kommer til at gøre de andre børn ondt. Det er vigtigt at du guider ham og ikke skælder ham ud, men f.eks. siger "ikke slå, ae, ae, ae" og viser ham hvordan man kan ae en anden med rolige bevægelser. Når du kan se at han er ved at bruge et andet barn som støtte og f.eks. vil rejse sig op, så må du gribe ind og give ham en støttende hånd, så han ikke får væltet det andet barn osv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan han naturligvis også blive frustreret over de andre børn og at du f.eks. har ekstra meget kontakt med dem - han vil ses af dig, du er hans mor. Derfor kan det være rigtig godt at du, når mødregruppen kommer, er ekstra meget på din dreng, har ham på skødet, eller på armen og lige lader ham mærke dig og får de andre ind af døren stille og roligt - så han fornemmer at du stadig er der 100 % for ham :)

Håber du kan bruge dette lidt videre og så vil jeg også anbefale dig meget at læse min bog "Helens bog om dit barns udvikling", hvori jeg beskriver små børns følelser og behov og hvorfor de nogle gange handler på en måde, som vi ikke altid helt forstår. Den går op til 3 år så den kan du stadig sagtens have stor glæde af :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce