Brev:
Næste skridt i pottetræningen?
Kære Helen.
Jeg har tidligere skrevet til dig omkring vores dreng og renlighed… Som du foreslog, købte vi en potte og har ladet ham øve sig i at sidde på den, fx inden han skulle i bad. Han fandt hurtigt ud af, at formålet med potten var at tisse på den og syntes, at det var rigtig sjovt – faktisk så spændende, at man kan se, at han nogle gange sidder og presser lidt for at komme til at tisse noget, når han sidder på den, hvorefter han så triumferende rejser sig derfra og stolt peger :o)
Status er nu den, at han typisk siger til, når han får bleen af på puslebordet, hvis han skal tisse – og så kan vi sætte ham på potten, inden vi så pusler videre… Hvis han får lov at gå lidt rundt derhjemme uden ble på, tisser han typisk 3-5 dråber, stopper op og siger, at han tisser, og så henter vi potten, hvor han så kan tisse færdig (nogle gange glipper det selvfølgeligt også, hvis han ...
... er meget optaget af noget, men det er ikke så tit). Hvis han har ble på, siger han ikke noget – så tisser han bare, kommenterer det ikke etc. Når han skal lave afføring, sætter han sig på hug et sted, siger nogle gange ”lort” men siger typisk ellers ikke til selv længere – Når man spørger ham direkte ”Er der kommet lort i bleen?”, svarer han ”Nej” (også selvom han lige selv har sagt det) – men det virker mest af alt som om, at det er fordi, at han har forstået, at så er konsekvensen, at han skal ud på puslebordet og skiftes ;o)
Han bliver 2 år i september måned og er derfor stadig ret lille, så hvad er umiddelbart næste skridt herfra for os og hvornår? Jeg tænker, at det ville være dejligt, hvis vi kunne lade ham gå nøgen mest muligt uden ble og dermed træne at nå at komme på potten, inden han tisser, men pga. vejret o.m.a. er det jo ikke altid lige muligt…
Kærlig hilsen
M.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Sushi til børn
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.