Annonce

Annonce

Svar: Sutter på sin tommelfinger - 2 mdr.


17. juli 2012

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Mor for 2. gang

Tak for dit brev og det er kun dejligt du spørger. Der kan være masser af spørgsmål uanset om man er 2., 3., 4. gangs mor .. :)

Det er helt normalt at børn i 2 måneders alderen sutter på fingre. Nogle gange på hele hånden, men ofte også på flere af fingrene. Det er en naturlig del af barnets udvikling og det er rigtig fint. Dog skal man være opmærksom på hvor meget barnet gør det og om barnet har tendens til altid at søge sin tommelfinger. For der er naturligt en risiko for at barnet så får for vane at sutte på tommelfinger.

Det anbefales at man giver barnet en sut i stedet, fordi man for det første kan fjerne en sut igen. Et barn der sutter på finger kan sutte i årevis, nogle gange helt op i skolealderen. Derudover så har det at sutte på tommelfinger risiko for at påvirke barnets tandstilling, - det kan give overbid ... Så det er en god idé at forsøge at erstatte ...


Annonce

... fingeren med en sut, men vil han ikke have den, så er der jo ikke noget at gøre ved det :) Du kan prøve med forskellige slags - der er lange, runde, korte, brede, flade modeller og du kan forsøge med både silikone og naturgummi.

Det er begrænset hvor meget du kan smøre hans røde fingre med, da han vil få det i munden. Du kan evt. prøve med en mild svanemærket læbepomade og se om det kan hjælpe lidt, men ellers er det bedre at forsøge at erstatte med sutten.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg har hørt fra enkelte forældre at de med kraniosakralterapi har haft held med at få barnet til at tage imod en sut - det er jo ikke noget der officielt anbefales, men nu ved du at muligheden er der.

Håber du kan bruge dette videre, - og læs også meget gerne min bog "Helens bog om dit barns udvikling", hvor jeg under 8-10 uger blandt andet skriver "nu er det tid til at putte fingre i munden og sutte på dem.. " :)

Rigtig god sommer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce