Svar: Hjælpe med at kravle
Kære Linda
Det er super fint at jeres datter nu ligger i kravlestilling og rokker frem og tilbage, det er netop fra den rokkende stilling at hun stille og roligt får styrken til at flytte på arme og ben og finder ud af at kravle. Det tager lidt tid, så I skal være der, støtte hende og berolige hende, når hun bliver frustreret over ikke at kunne :)
Det er en god idé at sætte dig bag hende, så hun kan støde fra med sine fodsåler på dine knæ og så holde hende om livet og netop hjælpe hende med at rokke frem og tilbage igen og igen samtidig med at du viser hende, at hun skal ligge på alle fire og ikke stå i bro :)
Hvis I har glatte ...
... trægulve, kan det være en god idé at give hende et par bukser på med ruskindslapper på knæene eller købe nogle store gulvbrikker, som ligger fast på gulvet og som hun kan øve sig på. Det kan også være en rigtig god idé at besøge familie og venner som har et fastliggende gulvtæppe, som hun kan øve sig på, det er lettere at lære at kravle der, fordi hun står bedre fast :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Et par små kravlesko eller skindskutsko kan også være en idé, fordi det hjælper hende til at skubbe sig frem, hvis hun kan støde fra med tæerne og giver netop fornemmelsen af og oplevelsen af at kunne, hvis bare hun forsøger nok :)
Rigtig meget held og lykke med kravleprojektet :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.