Annonce

Annonce

Brev:

Døgnrytme 6 måneder - brug for længere lur


12. juli 2012

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Døgnrytme 6 måneder - brug for længere lur

Kære Helen

Jeg har skrevet et par gange og har haft stor glæde af dine råd, så tak for det.

Nu skriver jeg, da jeg har brug for lidt vejledning omkring min søns døgnrytme om dagen. Han er lige præcis blevet 6 måneder.

Vi har din bog om mad og børn og forsøger i høj grad at følge dit forslag til døgnrytme, men det er rigtig svært med ham for tiden.

Vores problem opstår, når vi nærmer os aftentid/sovetid - her når han meget ofte at blive overtræt, hvilket betyder, at jeg ikke kan få særlig meget mælk i ham - og så giver det sig selv, at han har svært ved at falde i søvn og ofte bliver voldsomt overtræt og har brug for hjælp til at sove (hvilket han ellers ikke har).

Vores dage ser nogenlunde sådan her ud:

Tidlig morgen ca. 05 - får 200ml erstatning og sover videre til ca. kl 7

8.00 - havregrød med lidt frugtmos og vand i kop. Havregrød om morgenen er helt nyt for ham, så det bliver til ca ½ dl lige nu.

9.00-9.30 - tager alt fra 100-170 ml erstatning og lægges til formiddagslur. Her sover han normalt mindst 1½ time og nogle gange op til 2½ time. Jeg luller ham ikke videre i søvnen, men lader ham bare ligge for sig selv i barnevognen.

11.30 - frokost. Vi prøver og prøver med grøntsagsmos, men det går ikke så godt. Så her ender det pt ofte med risgrød/hirsegrød indtil nu og nu da han er blevet 6 måneder er jeg gået over til øllebrød eller speltgrød med frugtmos og vand i kop. Han spiser med stor glæde i hvert fald 1 dl.

13.00-13.30 - Får erstatning og spiser ca. 150 ml. Bliver lagt til middagslur. Her skal vi være heldige at han sover mere end 45 min og det er meget sjældent længere end 1½ time.

16.00 eller før, hvis han bliver sulten før. Får mellem 150 og 200 ml erstatning.

ca 17.00 - lægges til powernap, som han stadig har brug for, hvis han ikke har taget en lang eftermiddagslur.

18.00 - aftensmad. Igen prøver vi med grøntsagsmos og vand i kop. Og i dag kom der er noget ned:-) jeg blander det med risgrød, så han stille og roligt kan vænne sig til det. Og så skal jeg ...


Annonce

... vist holde mig langt væk fra gulerødder - det er bare ikke populært!:-)

Så hygger vi, han kommer i bad, vi synger lidt sange og pusler.

19.30-20.00 - tilbydes erstatning og puttes for natten.

Her har vi så problemet. Det virker som om, at han meget hurtigt når at blive overtræt, eller også er han blevet lidt sur på flasken. Jeg kan næsten aldrig få mere end 100 ml i ham. De dage, hvor det lykkes med mere mælk, så falder han selv sagt også bedre i søvn end de dage, hvor det ikke lykkes. Når det ikke lykkes, så tæsker han rundt i sengen indtil, at han bliver hysterisk og skal have hjælp til at falde i søvn.

På de dårlige dage har jeg giver ham en drømmeflaske, hvis jeg kan fange ham i en let opvågning, og her tager han omkring 100-130 ml. Men det skal være, når han er i let søvn, ellers nægter han at tage så meget som en dråbe. På de gode dage, hvor han har spist godt, så sover han uden mælk fra kl. ca. 20 til mellem 4 og 5 om morgenen - og det ved jeg godt er meget mere, end jeg kan forlange.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at han kunne sove en lidt længere eftermiddagslur, end han gør lige pt. - de gange han har gjort det, så har han kun haft behov for de 2 lure om dagen og så har han spist fint både eftermiddag og aften og faldet i søvn rigtig fint også.

Hvordan får jeg ham til det, så vi kan få nogle bedre aftener, hvor han ikke bliver overtræt og får spist ordentligt? Lige nu får han som oftest 3 lure, men det virker bare ikke som om, at den der 3. lur har nogen som helst god indvirkning - han er i hvert fald ikke frisk nok til at kunne spise til aften bagefter, og vi skal nå både skemad, bad og mælk inden for 1½ time, hvis han ikke skal blive umulig.

Til info, så drikker han fint vand fra kop og har gode våde tissebleer. Der er godt gang i hans mave og han har afføring hver dag.

Han vejer næsten 9 kilo og er ca 72 cm lang, så han mangler vist ikke noget...:-) Vi har været i gang med skemad siden han var 4 måneder.

Håber det giver mening....

På forhånd tak for hjælpen

Pia

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce