Svar: Fra baby Bay til tremmeseng
Kære Karin
Tak for dit brev :) Her kommer lidt forskellige forslag I kan overveje:
Det kan være en mulig løsning at fjerne den ene side at tremmesengen og koble tremmsengen til din seng. På den måde kan tremmesengen fungere som en lidt større baby Bay :) Du skal naturligvis sikre dig at din seng og tremmesengen ikke kan glide fra hinanden, så det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Når jeres datter så har vænnet sig til at sove i den lidt større seng og med tremmer på tre sider, så kan I sætte siden på igen og flytte hende til værelset.
I kan også, som du selv er inde på, prøve at bruge voksiposen i sengen, da hun kender den og er tryg ved den i barnevognen. Voksiposen vil også holde sammen på hende rent fysisk og det vil gøre hende lidt mere tryg ved at være i tremmesengen.
Og så kan I også lade hende blive puttet i sin tremmeseng, som det mest naturlige i verden og gå ud fra at det vil hun sagtens kunne - ingen problemer der :) Hvis hun har en sengerand i sin babybay, så kan det være en god idé at flytte den over i tremmesengen, så der på den ...
... måde er genkendelighed. Hvis hun er vant til at ligge i sin babybay og kunne se igennem tremmerne, så vil I også "bare" kunne flytte hende, så er forskellen ikke så stor. En overgang fra babybay til tremmeseng kan derfor være at fjerne en sengerand og lade barnet sove mere åbent og når hun har vænnet sig til det, så flytte hende til tremmesengen .. :)
Nogle vælger at lade barnet sove i soveværelset i tremmesengen et stykke tid for derefter at flytte både barn og seng, andre vælger at putte barnet i tremmesengen samtidig med at der flyttes til eget værelse - I kan gøre begge dele. Det der ofte er vigtigt er at selve putteritualet er genkendeligt og trygt. Det vil sige at hun skal have mælk ligesom hun plejer, hun skal puttes med samme dyne, svøbes, kærtegnes, synges for osv. som hun plejer, så hun er helt tryg ved det hele og ved hvad der skal ske og så betyder det ofte mindre om hun er i soveværelset eller i eget værelse :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge lidt af dette videre til at finde ud af hvad der vil være bedste løsning hos jer :)
Rigtig god weekend! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.