Annonce

Annonce

Brev:

Døgnrytme med allergihensyn


10. juli 2012

Alder:
13 mdr.

Døgnrytme med allergihensyn

Hej Helen

Tak for en rigtig god brevkasse – jeg bruger ofte dine svar til andre.

Jeg ville bare lige høre dig om vores dagsrytme er nogenlunde efter hvad den bør være. Det er vedr. Min søn som er 13 måneder. Han har allergi overfor mælk, æg og nødder.
Han har bøvl med maven (skiftevis diarre og hård mave), så børnelægen kan ikke udelukke at han også har glutenallergi. En blodprøve har dog afvist dette, men det betyder at vi først så småt igen er begyndt at introducere gluten.

Kl. 6 står vi op, og han får grød af enten hirse, majs eller rismel med frugtmos. Vand af kop og et halvt brev movicol.

Frugt (typisk jordbær, hindbær, vandmelon, kiwi) som mellemmåltid.

Kl. 9-10 bliver han ved dagplejeren lagt til at sove. Inden da får han 210 ml nutrimigen til at falde i søvn på, i flaske. Han sover 1-2 timer.

Kl. 11- 12. Frokost + vand. Dagplejeren serverer kun rugbrød, og pga. Allergierne er pålægget begrænset til makrel, leverpostej, avokado. Jeg har bedt hende om også at give nogle grøntsager eller på anden måde variere frokosten, men det sker desværre ikke rigtig.

Frugt som mellemmåltid.

Kl. 14. Lur på 1 time.

Kl. 15 jeg henter ham.

Kl. 15 – 16. Mad + vand. Og her er jeg i tvivl hvad jeg skal give ham af mad. Jeg plejer at give varm mad med kød/fisk og grøntsager, for at kompensere for dét han ikke får i dagplejeren. Men det går lidt ud over aftenmaden, som også består af varm mad (kød/fisk, grøntsager, pasta, ris osv.). Men jeg synes heller ikke han skal have rugbrød 2 gange om dagen. Nogle gange kombinerer jeg lidt rugbrødshapsere med nogle kartofler og kogte grøntsager han kan hapse af.

Kl. 18-19. Aftensmad + vand+ et halvt brev movicol.

Han bliver lagt til at sove kl. 19.30 – 20.00. Han får en flaske med nutrimigen (210 ml) til at falde i søvn på.

Han er meget glad for mad og vi har ingen problemer med at få ham til at spise. Han vokser også som han skal.

Jeg er i tvivl om han får mælk/kalk nok i og med at han ikke får yogurt og andre mælkeprodukter i løbet af dagen?. Jeg er også klar over, at de helst ikke må flaske efter 1 års alderen, men jeg kan ikke se hvordan jeg ellers skal kunne få 400 ml i ham, for han vil helst kun have vand i koppen.

Jeg er holdt op med at ...


Annonce

... give d-vitamin, men er i tvivl om det er ok, i og med at han ikke får ”rigtig” mælk?

Han har for det meste forstoppelse og vi giver ham 1 brev movicol om dagen. Vi holder ham fra bananer, og giver ham (herhjemme) meget frugt og grøntsager. Men måske er der andet jeg skal give mere/mindre af?

Jeg har haft lånt 2 bøger på biblioteket med opskrifter til allergiker, men de er ikke så børnevenlige. Så jeg tænkte om du måske kendte til nogle opskriftsbøger, der er henvendt til børn med allergier? Det er lidt svært at gøre hans mad varieret.

Derudover vil dagplejeren meget gerne lave om i hans søvnrytme, så han kun sover 1 lur. Hun lægger ham nogle gange til lur ved en 12 tiden da det passer bedre ind i hendes rytme med de lidt ældre børn, men jeg har forklaret at vi ikke får særlig meget ud af vores søn om aftenen, når han ikke har sovet om eftermiddagen. Jeg føler stadig han har brug for 2 lure og kan ikke sætte krydser ud for nogle af dine punkter i din bog, hvor du skriver om hvornår barnet kan nøjes med 1 lur. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal håndtere det når han kun får 1 lur (hun siger hun prøver med 2 lure, men han vil ikke), og om jeg skal lave om på vores egne rytmer de dage hvor han kun sover fra kl. 12 og så 1-2 timer – skal vi eksempelvis lægge ham i seng tidligere om aftenen?

Generelt synes vi faktisk han virker lidt træt hele tiden. Han er en rigtig, rigtig glad dreng. Og brokker sig meget sjældent. Men han gnider sig hele tiden i øjnene og næsen. Han er blevet tjekket for høfeber osv., men de er negative, så det må være fordi han er træt. Også i weekenderne, hvor han helt sikkert får 2 lure. Han sover godt om natten.
Derudover har han et voldsomt temperament synes vi, men han har pt. Problemer med ørerne og har lige fået lagt dræn, som desværre ikke virker. Det kan være det er derfor, ellers vender jeg tilbage med et nyt brev :).

Endnu engang mange tak. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Ps.
Hvis du læser tidligere breve fra mig, så kan jeg fortælle, hvis du hører noget lignende fra andre, at vi netop nu efter en masse undersøgelser har fået udelukket epilepsi. Det er nogle ufrivillige muskelsammentrækninger, som i andre tilfælde har forsvundet når barnet har været mellem 12 og 18 måneder.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.

Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned

Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex

Flyverdragter til børn

Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.

Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce