Annonce

Annonce

Svar: Hovedmåltider skiftes ud til blå allomin?


10. juli 2012

Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Mie

Tak for dit brev :) Jeg vil gerne fortælle dig lidt om de forskellige erstatninger.

Nogle børn trives bedst med at man skifter mellem de forskellige typer erstatninger, men mange børn har det bedst med at man holder sig til 1 eller to slags. Både NAN og Allomin er rigtig gode erstatninger, de indeholder f.eks. begge Omega 3 og 6, som er vigtigt for udviklingen af f.eks. små børns nervesystem, syn mv.

NAN 1 og Allomin 1 er begge fuldgyldige modermælkserstatninger. Det betyder at børn kan leve af dette alene og ikke behøver få andet.

NAN fås i en NAN pro udgave, som indeholder den aktive bakteriekultur Bifidus BI., der har positiv effekt på maven. Allomin er tilsat GOS, der er kostfibre med positiv effekt på maven. Begge erstatninger er tilsat nukleotider.

NAN HA er en delvist hydrolyceret erstatning, hvilket betyder at den har en delvis allergiforebyggende virkning. Det gør også at den, som du skriver, er lettere fordøjelig og derfor anbefales den ofte til børn med tendens til træge maver. Det er korrekt at NAN HA ikke virker helt så mættende, som NAN 1, netop fordi den er mere fordøjelig, flyder den lettere igennem systemet ...

Allomin Syrnet, den grønne, er tilsat citronsyre. Citronsyren spalter proteinet og sænker pH-værdien i tarmen, hvilket letter barnets afføring. Den kan gives alene eller den kan gives i kombination med en type 1 erstatning.

Du kan også få en Allomin extra 1, den gule, som er til ...


Annonce

... børn der er meget sultne. Den er tilsat kartoffelstivelse, som giver ekstra mæthed.

Modermælkserstatningerne smager meget forskelligt, så nogle gange træffes valget ud fra hvad barnet kan lide - og det lyder som om at jeres dreng godt kan lide det hele, hvilket jo er dejligt :)

Hvis du oplever at han trives godt på NAN HA, så er der ikke noget i vejen for at du bibeholder den. Modsat, så kan du også skifte over til NAN 1 eller Allomin 1, hvis du fornemmer at han vil trives lidt bedre på dette.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Om du skal give NAN HA fordi du fornemmer at det holder maven lidt bedre igang, eller om han og I trives godt med den syrnede Allomin er helt individuelt. Du er nødt til at vælge den erstatning, som du fornemmer virker hos jer. Som sagt er erstatningerne gode, så det handler meget om hvad du selv synes, hvad der tiltaler jer.

For at hans mave skal kunne kapere det hele, så vil jeg umiddelbart anbefale dig at du holder dig til to typer erstatning og ikke skifter mellem 3 eller 4 slags. Når og hvis du vælger at skifte, så er det en god ide at udskifte en flaske af gangen, så hans mave vænner sig til det nye stille og roligt - hvis han således plejer at få 6 flasker i døgnet, så kan du give 5 flasker af den gamle slags og 1 af den nye. Næste dag giver du så 4 flasker af den gamle slags og 2 flasker af den nye, og næste dag 3 og 3 osv. så du stille og roligt skifter over.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce