Svar: Hovedmåltider skiftes ud til blå allomin?
Kære Mie
Tak for dit brev :) Jeg vil gerne fortælle dig lidt om de forskellige erstatninger.
Nogle børn trives bedst med at man skifter mellem de forskellige typer erstatninger, men mange børn har det bedst med at man holder sig til 1 eller to slags. Både NAN og Allomin er rigtig gode erstatninger, de indeholder f.eks. begge Omega 3 og 6, som er vigtigt for udviklingen af f.eks. små børns nervesystem, syn mv.
NAN 1 og Allomin 1 er begge fuldgyldige modermælkserstatninger. Det betyder at børn kan leve af dette alene og ikke behøver få andet.
NAN fås i en NAN pro udgave, som indeholder den aktive bakteriekultur Bifidus BI., der har positiv effekt på maven. Allomin er tilsat GOS, der er kostfibre med positiv effekt på maven. Begge erstatninger er tilsat nukleotider.
NAN HA er en delvist hydrolyceret erstatning, hvilket betyder at den har en delvis allergiforebyggende virkning. Det gør også at den, som du skriver, er lettere fordøjelig og derfor anbefales den ofte til børn med tendens til træge maver. Det er korrekt at NAN HA ikke virker helt så mættende, som NAN 1, netop fordi den er mere fordøjelig, flyder den lettere igennem systemet ...
Allomin Syrnet, den grønne, er tilsat citronsyre. Citronsyren spalter proteinet og sænker pH-værdien i tarmen, hvilket letter barnets afføring. Den kan gives alene eller den kan gives i kombination med en type 1 erstatning.
Du kan også få en Allomin extra 1, den gule, som er til ...
... børn der er meget sultne. Den er tilsat kartoffelstivelse, som giver ekstra mæthed.
Modermælkserstatningerne smager meget forskelligt, så nogle gange træffes valget ud fra hvad barnet kan lide - og det lyder som om at jeres dreng godt kan lide det hele, hvilket jo er dejligt :)
Hvis du oplever at han trives godt på NAN HA, så er der ikke noget i vejen for at du bibeholder den. Modsat, så kan du også skifte over til NAN 1 eller Allomin 1, hvis du fornemmer at han vil trives lidt bedre på dette.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Om du skal give NAN HA fordi du fornemmer at det holder maven lidt bedre igang, eller om han og I trives godt med den syrnede Allomin er helt individuelt. Du er nødt til at vælge den erstatning, som du fornemmer virker hos jer. Som sagt er erstatningerne gode, så det handler meget om hvad du selv synes, hvad der tiltaler jer.
For at hans mave skal kunne kapere det hele, så vil jeg umiddelbart anbefale dig at du holder dig til to typer erstatning og ikke skifter mellem 3 eller 4 slags. Når og hvis du vælger at skifte, så er det en god ide at udskifte en flaske af gangen, så hans mave vænner sig til det nye stille og roligt - hvis han således plejer at få 6 flasker i døgnet, så kan du give 5 flasker af den gamle slags og 1 af den nye. Næste dag giver du så 4 flasker af den gamle slags og 2 flasker af den nye, og næste dag 3 og 3 osv. så du stille og roligt skifter over.
Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.