Brev:
Hovedmåltider skiftes ud til blå allomin?
Hej Helen,
Jeg fuldammede min dreng i 2 måneder, herefter begyndte jeg at supplere med mme. Han er nu 3 måneder og jeg ammer næsten ikke mere. Han gider simpelthen ikke at tage brystet (hvilket er forståeligt nok, da det jo er nemmere i sutteflasken). Jeg har det helt ok med det, da jeg synes amningen var en kamp.
Mens jeg ammede sov han nærmes tikke i løbet af dagen, og jeg var ved at blive rimelig sindssyg. Så snart jeg begyndte at supplere ham tog han en lang lur både formiddag og eftermiddag og mor her var glad. Han begyndte også at kunne lide at komme i bad og var i det hele taget meget mere glad. Denne gode periode varede dog kun ca 1½ uge.
Det betyder at han nu er tilbage til at være urolig, han powernapper sig igennem dagen og helst kun når han er i bevægelse, og han græder når han skal bades. (Altså ligesom i starten).
Jeg er så kommet til at tænke på om det kan skyldes at jeg skiftede mærke i mme? Det gjorde jeg nemlig ...
... ca. en uges tid efter jeg var begyndt at supplere ham (efter SP's anvisning)).
Jeg startede med at give ham nan 1. Men skiftede så til nan ha (da dette skulle være mildere for maven + vi har psoreasis i familien). Mætter de to lige meget?
Skal måske lige oplyse at han nu som udgangspunkt får nan ha, men så får han en flaske med grøn alomin 1 gang i døgnet så han kan komme af med afføring. Herudover giver jeg en sjælden gang imellem (når vi er ude) nan, da det fåes på brik.
Ville det være bedre hvis jeg skiftede hans hovedmåltider ud til blå allomin, de fåes også på brik og så var det det samme mærke han fik hele tiden? Eller skal jeg fortsætte som jeg gør? Eller en tredje løsning at skifte tilbage til nan, så han får nan + grøn allomin?
Jeg håber et skift til det ene eller andet vil kunne gøre ham lidt mere rolig. Hvordan skifter jeg bedst uden hans mave bliver alt for påvirket?
Med venlig hilsen
Mie (Mor til urolige Hjalte)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.