Brev:
Ondt i de nye bisser
Kære Helen
Du ved jo helt sikkert hvor ondt de små poder kan få, når de er ved at få tænder. Vores dejlige glade pige på 10 mdr er lige nu ved at få de fire forreste tænder i overmunden samtidig. Det er faldet lidt uheldigt sammen med, at hun samtidig er startet i dagpleje, så det har rodet fuldstændig rundt på hende døgnrytme. Men den rytme håber vi da, at kunne finde tilbage til når tænderne er brudt helt igennem.
Hun har allerede fået de forreste to tænder i undermunden og dengang var hun slet ikke berørt. Men denne gang er hun meget berørt – hun savler meget, tager sig til munden, vil ikke altid spise, og har haft meget høj feber. Det har nu stået på i snart tre uger. Vi har haft hende til lægen to gange, for hun har kontinuerligt haft op til 40 i feber, men han har afvist, at det skulle være andet end tænderne driller. Den seneste uge har feberen da også været mere moderat og kun om aftenen og natten. Oveni det hele er hun blevet forkølet med voldsom hoste og konstant snotnæse som følge af febernætterne. Ja, det hele går jo hånd i hånd!
Vi giver hende panodil for håber at afhjælpe smerten og ...
... feberen. Det hjælper da også, men vi må jo kun give hende 4 x 5mg om dagen (hun vejer 10 kg) og det er ikke nok til at tage smerten hele dagen igennem. Lægen sagde, at han ikke vil give hende nogen smertemidler mod de ømme gummer, da de midler havde vist sig som blodfortyndende (synes i hvert fald det var det han sagde – der er nok at holde styr på, når man har vildbassen med hos lægen ;)). Men når vi googler hjælpemidler, finder vi flere forskellige anbefalinger.
Kan du hjælpe os med hvad vi kan gøre for at lindre smerterne? Jeg har læst om både noget der hedder Acetaminofen og danasan gummedråber – er det noget vi må give hende, uden at det har kedelige bivirkninger?? Har du andre forslag til hvordan vi kan lindre??
Hvornår må man begynde at anvende en hovedpude? Tror hun ville synes det hjalp på forkølelsen at få eleveret hovedet lidt mere, end hvad vi kan klare med et håndklæde under madrassen.
Håber virkelig du kan give nogle nye forslag for vi hænger efterhånden i laser og har ikke set skyggen af søvn i tre uger. Og så vil vi også gerne have vores skønne livsglade pige tilbage!
God sommer
Hilsen os
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.