Annonce

Annonce

Brev:

Ondt i de nye bisser


8. juli 2012

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Ondt i de nye bisser

Kære Helen

Du ved jo helt sikkert hvor ondt de små poder kan få, når de er ved at få tænder. Vores dejlige glade pige på 10 mdr er lige nu ved at få de fire forreste tænder i overmunden samtidig. Det er faldet lidt uheldigt sammen med, at hun samtidig er startet i dagpleje, så det har rodet fuldstændig rundt på hende døgnrytme. Men den rytme håber vi da, at kunne finde tilbage til når tænderne er brudt helt igennem.

Hun har allerede fået de forreste to tænder i undermunden og dengang var hun slet ikke berørt. Men denne gang er hun meget berørt – hun savler meget, tager sig til munden, vil ikke altid spise, og har haft meget høj feber. Det har nu stået på i snart tre uger. Vi har haft hende til lægen to gange, for hun har kontinuerligt haft op til 40 i feber, men han har afvist, at det skulle være andet end tænderne driller. Den seneste uge har feberen da også været mere moderat og kun om aftenen og natten. Oveni det hele er hun blevet forkølet med voldsom hoste og konstant snotnæse som følge af febernætterne. Ja, det hele går jo hånd i hånd!

Vi giver hende panodil for håber at afhjælpe smerten og ...


Annonce

... feberen. Det hjælper da også, men vi må jo kun give hende 4 x 5mg om dagen (hun vejer 10 kg) og det er ikke nok til at tage smerten hele dagen igennem. Lægen sagde, at han ikke vil give hende nogen smertemidler mod de ømme gummer, da de midler havde vist sig som blodfortyndende (synes i hvert fald det var det han sagde – der er nok at holde styr på, når man har vildbassen med hos lægen ;)). Men når vi googler hjælpemidler, finder vi flere forskellige anbefalinger.

Kan du hjælpe os med hvad vi kan gøre for at lindre smerterne? Jeg har læst om både noget der hedder Acetaminofen og danasan gummedråber – er det noget vi må give hende, uden at det har kedelige bivirkninger?? Har du andre forslag til hvordan vi kan lindre??

Hvornår må man begynde at anvende en hovedpude? Tror hun ville synes det hjalp på forkølelsen at få eleveret hovedet lidt mere, end hvad vi kan klare med et håndklæde under madrassen.

Håber virkelig du kan give nogle nye forslag for vi hænger efterhånden i laser og har ikke set skyggen af søvn i tre uger. Og så vil vi også gerne have vores skønne livsglade pige tilbage!

God sommer

Hilsen os

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce