Brev:
Rutiner ved amning og søvn
Kære Helen
Tak for dit svar på mit spørgsmål vedr. ammeproblemer. Vi prøver at være lidt detektiver ifht hvilke af de muligheder du beskriver der kan være tale om.
Du skriver, at det er godt med rutiner ifht ammetidspunkt. Mener du her faste klokkeslet eller mere ammetidspunkt ifht lurerne? På nuværende tidspunkt bliver hun ammet, hver gang hun vågner og hver gang hun bliver puttet (nogen gange en lang amning fra begge bryster andre gange bare en lille tår) og når hun udtrykker behov for det, eller jeg har fornemmelse af at hun ikke har spist særlig meget tilbyder jeg hende også brystet ind imellem.
Vi er ligeledes i tvivl om hvornår og hvordan vi kan og bør arbejde på faste tidspunkter for søvnen. På nuværende tidspunkt er det lykkedes at have en tre lurs rytme samt en sammenhængende nattesøvn (der dog ikke er så lang) kun afbrudt af et par amninger, hvorefter hun sover videre. Men der er ikke rigtig faste tidspunkter. Det skyldes især at det er meget forskelligt hvornår hun vågner helt op efter nattesøvnen hun vågner ofte allerede ved 5-tiden (nogen gange før) og nogen gange kan hun sove videre efter amningen (enkelte gange helt til 7-8 tiden) og andre gange er hun helt vågen og så starter dagen der. Og det gør jo, at det er meget forskelligt ...
... hvornår hun har brug for sin første lur og det kan jo så forskubbe resten af dagens lure.
Ligelede er det meget forskelligt hvor længe hendes lure er. Nogen gange kun 30 min andre gange helt op til 3 timer (det er dog sjældent).
Det betyder også at det er meget forskelligt hvornår hun er klar til natputning. Nogen gange allerede ved 20-tiden og andre gange kan hun falde i søvn så sent som kl 23. Det pudsige er at hun nogen gange vågner meget tidligt om morgenen også når hun er faldet så sent i søvn.
Vi tænker at det måske kunne være godt for hende med lidt mere faste tidspunkter, men er det realistisk at arbejde på det nu (hun er 3 måneder og 3 uger) og hvordan vil du foreslå at vi gør det?
På nuværende tidspunkt lader vi putningen være styret af en tommelfingerregel om, at der ikke skal gå meget mere end 2 timer fra hun vågner til næste putning starter (vi har erfaring for at hun ellers bliver for ked af det) og så selvfølgelig af om hun viser træthedstegn. Vi har også lidt faste putteritualer, der fungerer godt og som hun er glad for, og ind til der opstod problemer med amningen (som er en del af putteritualet), havde vi haft en periode hvor putteritualerne fungerede rigtig godt og hun faldt i relativt hurtigt i søvn.
Bedste hilsner
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.