Brev:
Selvstændighedsfasen - 2 år, 8 mdr.
Hej Helen.
Vi har en datter på 2 år og 8 mdr. Hun er en meget aktiv pige, som er i gang uafbrudt. Hun står tidligt op om morgenen (ca. kl. 6.00) og der skal ske noget hele tiden. Hun nyder hendes middagssøvn i barnevognen (ca. 2 timer) og herefter er der fart på igen indtil hun skal sove.
Hun snakker godt af hendes alder og kan også forstå mange ting.
Hun vil gerne alt selv og det har været svært for os at vænne os til at give vores lille purk alt den tid det tager at lære alt selv.
Den største kamp for os ligger ved sengetid og vi aner ikke vores levende råd længere. Om aftenen har vi en rytme der hedder, spise - bad - 30min fjernsyn - i seng hvor vi læser en historie og siger godnat. Hun kommer i seng kl. 20 hver aften. Men hun virker absolut ikke træt og hun lægger sig ikke til at sove før kl. 21.30/22.00. Hun stiger ud af sengen og kommer løbende ind. Ellers finder hun nogle ting at tage med op i sengen at lege med. Og ellers kommer hun løbende med hendes ble i hånden eller råber efter ekstra sutter eller noget at drikke.
Vi har prøvet at sidde inde hos hende, men så ...
... ligger hun bare og pjatter og snakker. Vi har prøvet at forhandle om hun gerne vil have at vi skal komme ind og kigge ind i mellem indtil hun sover, men så ligger hun og venter på vi kommer og falder ikke i søvn. Vi har prøvet at lade hende kalde, og hvis hun ikke kommer løbende, så finder hun bare på en masse andet. Hun skiftevis "griner af os" eller græder når vi går ud af værelset.
Vi har søgt i bøger, blade mm. efter gode råd, men vi synes snart vi har prøvet det der er at finde af gode råd.
Som forældre synes vi det er hårdt og vi bliver ofte frustreret og sure og det er ikke sådan vi vil have det skal være. Og selvom vi godt ved at vi ikke skal lade os andres mening gå på er det også svært at blive ved med at høre på andres uendelige råd og fortællinger om at de bare ikke har haft nogen problemer der ligner vores med deres egne børn. Det får os til at føle os som dårlige forældre.
Vi har overvejet at lade hende blive længere oppe eller tage middagssøvnen fra hende, men har besluttet os for nu at søge råd hos dig. Vi håber du kan hjælpe os på vej.
Med venlig hilsen
Kira
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.