Annonce

Annonce

Brev:

Lære at tage sutten om natten og døgnrytme


26. juni 2012

Alder:
6 mdr.

Lære at tage sutten om natten og døgnrytme

Hej Helen.

Tak for dine svar på mine spørgsmål tidligere, de har hjulpet mig godt.

Nu er min pige 6 måneder, hun er 8 kg tung og 70 cm lang - triller fra ryg til mave, og vil meget gerne sidde selv (kniber dog med balancen).

Jeg synes det er svært at få nok mad og mælk i hende i løbet af dagen - hvorfor hun spiser en del hos mig om natten (har været hver 2. time men nu prøver vi at holde det nede til hver 3. time). Når hun har fået skemad går der lang tid før hun er villig til at die hos mig, og ofte kan hun ikke "nå" begge ting på en vågenperiode (der er 2-3 timer) - og dette til trods for at hun ikke tager mere end max 1/2 dL mad ad gangen.

Hun har den sidste uge undertiden kunnet nøjes med 2 lure dagligt hvilket så gør hun går tidligt i seng. Hun har typisk ikke så meget appetit om morgenen hvilket gør at hun først kommer i gang med at spise ordentligt efter formiddagsluren - hvor hun så er så sulten at hun ofte ammes istedet for at få skemad - og så kommer ind i en rytme hvor hun ammes efter, eller midt i, en lur fremfor før.

Efter at have haft svært ved skemaden igennem en måneds tid har hun nu nemmere ved det - spiser dog ikke mere end 1/2 dl af gangen. Hun er vild med alt hun kan gumle på selv, men når hun får bidt et stykke af fx melon eller agurk spytter hun det ud - klumper er ikke et hit hos hende. Hun er faktisk rigtig god til at drikke af kop. Desværre er hun blevet forstoppet efter at være kommet i gang med skemaden - og jeg er i gang med laktulose, svesker/abrikoser og grøntsagsmos fremfor grød.

Hendes dagsrytme er nogenlunde således:

Vågner kl. 6, vil ofte ikke die her - tilbydes morgenmad (grød og/eller frugtmos) ved 7-tiden som hun kun tager 1-2 skefulde af.

Lur kl. 8 (kan undertiden trækkes til 8.30) i ca 1,5 time. Ammes forinden - spiser ikke meget. Vil derimod gerne ammes når hun vågner 9.30.

Frokost ...


Annonce

... omkring kl. 11 - grøntsagsmos og frugt/agurk i hånden, går OK.

Lur 12.30 i ca 2 timer, ammes forinden - og hvis hun ikke vil tage noget så efter 45 minutters søvn hvor hun konsekvent altid vågner og skal hjælpes videre i søvnen.

Vågner ved 15-tiden, får ofte en ammetår og da hun først igen vil sove efter 3 timer ender det efterhånden med at hun puttes for natten ved 18-18.30 tiden. Hun får grøntsagsmos ved 16.30-tiden og ammes kl. 18 (eller 45 minutter inde i nattesøvnen, hvor hun jo vågner).

Vil ammes kl. 21/22, 01 og 03/04 samt undertiden kl 05. Vi prøver at holde cirka 3 timer imellem, så når hun vågner før lulles hun videre i søvnen med sutten.

Hun spiser således ved brystet (og næsten altid begge sider) 6-7 gange i døgnet, og tilbydes nu 3 måltider hvor hun kun spiser godt ved 1-2 af dem og da max 1/2 dL.

Måske har jeg svært ved at vænne mig til hun nu er ældre og spiser sjældnere - og amningen kl. 21/22 er jo ikke et stort problem da jeg endnu ikke er gået i seng der. Når hun ikke vil die om formiddagen, ender jeg med at forsøge at lægge hende til en masse gange og det skaber frustration hos både mig og hende. Skal jeg nøjes med amning om morgenen for at få gang i hendes væskeindtag tidligere på dagen?

Et lille tillægsspørgsmål: Hun vågner konsekvent efter 45 minutters søvn og skal have sutten, men sover oftest videre uden problemer. Når hun lægges til natten vågner hun efter 45 minutter, 1,5 time og også undertiden efter 2 timer og 15 minutter - og igennem natten skal hun ofte have sutten ind imellem amningerne. Hvornår vil hendes søvnrytme ændre sig (blive mere "voksen"? Og hvordan, hvis om muligt, kan vi vænne hende fra at skulle have sutten når hun kommer op i den overfladiske søvn?

Håber du kan hjælpe med at få styr på dagsrytmen og har et godt råd angående søvn/sut, på forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Julie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce