Svar: Smertetærskel
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Børn har en naturlig indre drivkraft der sætter dem i stand til at blive ved, undersøge, rejse sig, kæmpe sig igennem små og store udfordringer for hele tiden at lære og at udvikles. Og det betyder at børn naturligt ofte vil rejse sig, når de falder, og kæmpe sig videre, uden at græde særlig meget.
Børn lærer ofte også at kæmpe sig videre, ved at vi som voksne støtter dem netop i dette. Når jeres datter falder og er faldet tidligere, når hun har slået sig osv. så har I naturligt ofte sagt "pyt med det, op igen", "det er fint, videre skat", "hovsa, prøv igen" osv. og på den måde skubbet til netop det at blive ved og ikke give op, selvom det er svært og man kan slå sig. Og det er helt naturligt og vigtigt at gøre dette og det kan ...
... sagtens være derfor at jeres datter klør på med masser af energi og iver.
Børn kan dog også være frygtløse i deres adfærd, når de ikke kan mærke sig selv og har svært ved at fornemme deres egne grænser. Man ser det nogle gange hos børn der er født for tidligt, men børn født til tiden kan også have disse udfordringer. Det handler ofte om at disse børn har en understimuleret følesans, det der også kaldes for den taktile sans, hvilket påvirker deres muskelfornemmelse og deres smertetærskel. Om dette er tilfældet hos jer, kan jeg naturligvis ikke sige herfra hvor jeg sidder, men har du mistanke om dette kan du prøve at kontakte en ergo- eller fysioterapeut med speciale i sanseintegration hos børn.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Og rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.