Brev:
Hvornår bør man sætte grænser?
Hej Helen.
Her kommer et noget mere konkret spørgsmål end mit sidste:
Min datter på 9,5 måneder er meget nysgerrig af gemyt og vil bare gerne undersøge hele verden - hele tiden. Inklusiv under måltiderne, hvorfor jeg bruger en del energi på at aflede hende med diverse små lege og et par stykker legetøj (jeg har forsøgt at være super entusiastisk, sige mam-mam osv. for at holde hendes fokus, men uden held - alting er simpelthen for spændende).
Det er selvfølgelig skønt at hun er så nysgerrig på verden, men det leder mig også til mit første grænse-relaterede spørgsmål:
Hvornår bør man begynde at sætte grænser for de af undersøgelserne som man synes er lige i overkanten?
Eksempelvis har min datter de sidste par dage syntes at det er vældig spændende at sidde med hånden nede i hendes krus med vand og få dejligt våde hænder mens hun spiser. Jeg ...
... synes at hun stadig er så lille at det er ok, at hun skal have lov at stille sin undersøgelsestrang- men jeg er i tvivl om hvor grænsen går - hvornår bør man begynde at sætte grænser for dét man ikke vil have? Hvornår er hun "bevidst" nok til at forstå det?
Og i samme dur har jeg endnu et spørgsmål. Ved måltiderne, og igen indenfor den sidste uges tid, er min datter begyndt konsekvent at smide alting ned fra hendes bakke på stolen - mad, legetøj og alting. Både "bevidst" ved at tage eksempelvis legetøjet med hånden, og så slippe det ude over kanten af "playtray"-bakken, og også mere eller mindre ubevidst ved at "feje" alting af bakken med armene.
Hvornår er hun stor og bevidst nok til at jeg kan og bør lære hende at hun, i stedet for at smide/feje det på gulvet, skal give det til mor?
Jeg ser, endnu en gang, frem til at høre fra dig.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.
Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.
Tak fordi du har skrevet den!
Hilsen de glade forældre