Svar: Spiser for meget om natten - vil ikke spise om dagen
Kære Charlotte
Tak for dit brev :)
Jeg er helt enig med dig i at flasken kl 02/03 bør trappes ud - og ikke umiddelbart erstattes af vand, men egentlig lære ham at sove uden noget på det tidspunkt.
Det vil ofte være passende med 3 flasker i døgnet i 9 måneders alderen og der kan trappes ned til 2 flasker i 10 måneders alderen, men det kan godt være at det hos jer en overgang vil være godt at bibeholde de 3 flasker. Jeg tænker så at I skal prøve at skære lidt i indholdet generelt, så han samlet får 400 ml mme (max 500 ml) af sine flasker, så du på den måde sikrer dig at mængden sikrer ham hans jernbehov, men ikke tager pladsen op for den egentlige mad.
Det kan også være en god idé at tilbyde ham enten mælk eller måske vand af en flaske inden middagsluren, så han på den måde får det ekstra væske i løbet af dagen. Normalt skal børn jo have mælk i deres flasker, men med den alder han har, kan man godt forsvare at give ham en flaske med vand midt på dagen, så hans væskebehov dækkes og så han får fyldt sig det ekstra op, så du med sikkerhed ved, at han ikke behøver søge flasken om natten for at få behovet dækket. Og så kan han stadig få en flaske med mælk, når han puttes om aftenen og så enten omkring midnat eller hen mod ...
... morgenstunden.
Du skal være opmærksom på at han ikke bør falde i søvn med flasken i munden. Hvis jeres dreng er blevet afhængig af flaske for at kunne sove, så betyder det at han ikke er i stand til at komme videre i søvnen uden at du tilbyder ham flasken flere gange om natten.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vi vågner alle sammen 10, 15, 20 gange i løbet af en nat, vender os, trækker dynen lidt op, sparker den af, drejer om på den anden side, retter på puden osv. Det er helt naturligt og jeres dreng vil således også have mange små opvågninger natten igennem. Det er her vigtigt at jeres dreng er i stand til at komme videre i søvnen uden at få flaske således uden at behøve hjælp fra dig eller far.
Det er her rigtig fint at han nu sover på eget værelse, fordi det faktisk nogle gange kan gøre at han kan ligge og rumstere rundt og finde en ny stilling at ligge i, klynke lidt i søvne osv. uden at I reagerer med det samme og han på den måde lærer at komme videre i søvnen uden jeres hjælp. Det er helt fint at I forsøger dette. Men det er også vigtigt at han ikke forbinder flasken med at skulle sove og derfor får sin mælk, men derefter puttes eller overgiver sig til søvnen uden flasken i munden ...:)
Jeg håber at ovenstående kan hjælpe lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.