Brev:
Flere skilsmisse spørgsmål
Hej Helen
Der er nu gået næsten to måneder, siden min mand meddelte, at han vil skilles. Det har været en meget turbulent tid efterfølgende, men vi har fundet et kompromis herhjemme, hvor vi er sammen, mens børnene er hjemme og ellers laver aftaler ud af huset om aftenen – mens vi husker at tale sammen andre aftener for at få et godt grundlag for stadig at være forældre sammen, når vi flytter fra hinanden.
Mine spørgsmål handler om netop det… Når vi flytter fra hinanden, for vi har ikke fortalt det til vores børn endnu. Min eksmand har dog fundet en lejlighed, som han kan overtage pr. 1/7. Og det kræver jo ligesom, at vi fortæller det til vores børn på 2 og 5 år. Jeg frygter virkelig for den dag, det skal ske – at jeg skal være med at bryde vores familie op, at rykke ved forestillingen om at være far, mor og børn sammen. Ikke desto mindre ved jeg jo godt, at det skal gøres… og jeg vil rigtig gerne høre dine tanker om, hvordan vi kan gøre det på en god måde – trods alt. Og hvad med deleordningen, som kommer til at træde i kraft hen over sommeren…
Min eksmand overtager altså lejligheden om ca. 3 uger, men den er jo ikke klar til indflytning for vores børn den dag. Vores store dreng er lige startet i SFO i sidste uge, og det tærer meget på hans overskud, og jeg tror faktisk ikke, det er helt nemt for ham, eftersom han kun kender to børn periferisk ud af over 90 børn i alt. Det må være temmelig kaotisk at lære at navigere i det nye univers, samtidig med, at han skal knytte nye bånd til kommende venner.
Hvor tæt på selve det at far flytter, vil du vurdere, at vi skal fortælle det? Det bliver selvfølgelig under alle omstændigheder ikke sjovt at høre, men måske der er nogen hensyn, vi kan tage alligevel. Og hvad pokker siger man til sine børn? Naturligvis, at man elsker dem, og at vi vil fortsætte med at elske dem lige så meget som vi altid har gjort – men hvordan gør man det håndgribelig for dem, så de kan forstå bare lidt af ...
... det man siger? Og hvor ked af det må man være som forælder? Frygter virkelig, at det vil være svært ikke at græde, men kræver denne opgave, at jeg opbygger et overmenneskeligt overskud og tager mit glatte ansigt på?
Vi har talt om at dele sommerferien, så de er hos far i uge 28 og hos mor i uge 30 med uge 29 som ”mellemuge”, hvor vi alle har ferie, så vi kan lave ting sammen, fx tage i cirkus, på museum eller lign. Lyder det som en god plan? Det skal jo ikke være alt for forvirrende for dem, og netop derfor har vi tænkt, at aktiviteter ud af huset kan være en god idé. Naturligvis med de hjemme-pauser, der er brug for. Uge 31 skal de være hos farmor og farfar, hvor far er sammen med dem nogle af dagene. Skal vi præsentere dem for tankerne om sommerferien, når vi fortæller om skilsmissen, så vi kan give nogle eksempler på, hvad der vil ske i den kommende tid?
Det betyder, at vi reelt starter vores 5-9 deleordning i uge 32. Det er planen, at jeg skal have dem 9 dage og far 5, fordi det er mig, der bliver boende i lejligheden og de på den måde kan fortsætte med at have deres faste base her. Det skal siges, at min eksmand har fundet en lejlighed, der kun ligger 500 meter væk fra min, men hvor fleksible skal vi som forældre være? Har vores børn bedst af at vi holder fast i ordningen (hvor de selvfølgelig gerne må ringe til den forælder, de ikke er hos), men ellers kun ser den forælder, de er hos. Eller skal vi invitere far på besøg eller lign, hvis børnene udtrykker ønske om det? Vi har faktisk talt om, at der er 1 af de 9 dage, hvor jeg har børnene, hvor far henter dem i SFO/vuggestue og tager dem hjem til mig, hvor vi så alle fire kan spise sammen, lege og hygge. Det skal naturligvis fungere for børnene og os voksne, men det vil også give mig muligheden for at arbejde lidt længere den dag, når jeg ikke skal hente dem.
Åh, det var mange tanker og spørgsmål. Jeg ser rigtig meget frem til at høre dine gode tanker.
Mange hilsner
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.
Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn
Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...
22. maj 2024 | Opdragelse | 5 år
Familie logistikken hænger ikke sammen
Kære Helen, Jeg har to overordnede spørgsmål som jeg søger råd på....
Viden om børn:
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.