Annonce

Annonce

Svar: Urolig om natten - 7 mdr.


4. juni 2012

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Nadia

Velkommen tilbage til Danmark og dejligt at høre at det er gået så fint med at komme ind i den nye rytme og at I hurtigt er kommet igennem jetlag :)

Mange børn vil i jeres datters alder have en periode med urolige nætter. Nogle børn kan finde på at ligge vågne om natten, de behøver ikke være kede af det, men giver sig pludselig til at pludre og snakke lystigt, når den øvrige familie sover. Det virker næsten som om at de øver deres stemme om natten. Andre børn begynder som jeres datter er klynke, ligger og virrer med hovedet, smågræder osv. imens de sover. Det er ofte tegn på at de drømmer og det er som du selv er inde på, ofte fordi de oplever mere om dagen og alt hvad de oplever skal bearbejdes, når de sover.

Du fortæller at du ofte ikke længere ammer om natten og det er rigtig fint. Ofte tager du din datter op og ammer hende inden du går i seng og det er super, på den måde kan du fylde hende ekstra op og være mere sikker på at få nogle sammenhængende timer, men nogle gange kan det faktisk være en idé at lade hende sove og så først tilbyde hende brystet, når ...


Annonce

... hun af sig selv vågner og har sin urolige periode. Du kan altså godt med fordel lade være med at amme hende, når du selv går til ro og så bruge netop amningen til at hjælpe hende videre i søvnen med, når hun et par timer efter pludselig virker ked af det og urolig, fordi hun drømmer.

Du skal ikke vække hende for at amme hende tidlig morgen, hvis ikke hun vågner af sig selv. Her synes jeg du skal lade hende sove. Hvis hun virker tørstig, når hun vågner, så kan du amme hende der og så servere morgengrøden sammen med frugten lidt senere, så hun stadig får sin grød og frugt. Hvis hun ikke virker til at have behov for mælken, så kan du springe den over og give morgengrød og så tilbyde en lille amningen inden formiddagsluren i stedet. Det er helt okay at du er lidt fleksibel her :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Uroen om natten lyder hos jer til at være noget der vil foregå i en periode og som hun stille og roligt vokser fra, men derfor skal du naturligvis stadig berolige og betrygge hende og hjælpe hende videre i søvnen, så godt du nu kan når det sker :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce