Svar: Urolig om natten - 7 mdr.
Kære Nadia
Velkommen tilbage til Danmark og dejligt at høre at det er gået så fint med at komme ind i den nye rytme og at I hurtigt er kommet igennem jetlag :)
Mange børn vil i jeres datters alder have en periode med urolige nætter. Nogle børn kan finde på at ligge vågne om natten, de behøver ikke være kede af det, men giver sig pludselig til at pludre og snakke lystigt, når den øvrige familie sover. Det virker næsten som om at de øver deres stemme om natten. Andre børn begynder som jeres datter er klynke, ligger og virrer med hovedet, smågræder osv. imens de sover. Det er ofte tegn på at de drømmer og det er som du selv er inde på, ofte fordi de oplever mere om dagen og alt hvad de oplever skal bearbejdes, når de sover.
Du fortæller at du ofte ikke længere ammer om natten og det er rigtig fint. Ofte tager du din datter op og ammer hende inden du går i seng og det er super, på den måde kan du fylde hende ekstra op og være mere sikker på at få nogle sammenhængende timer, men nogle gange kan det faktisk være en idé at lade hende sove og så først tilbyde hende brystet, når ...
... hun af sig selv vågner og har sin urolige periode. Du kan altså godt med fordel lade være med at amme hende, når du selv går til ro og så bruge netop amningen til at hjælpe hende videre i søvnen med, når hun et par timer efter pludselig virker ked af det og urolig, fordi hun drømmer.
Du skal ikke vække hende for at amme hende tidlig morgen, hvis ikke hun vågner af sig selv. Her synes jeg du skal lade hende sove. Hvis hun virker tørstig, når hun vågner, så kan du amme hende der og så servere morgengrøden sammen med frugten lidt senere, så hun stadig får sin grød og frugt. Hvis hun ikke virker til at have behov for mælken, så kan du springe den over og give morgengrød og så tilbyde en lille amningen inden formiddagsluren i stedet. Det er helt okay at du er lidt fleksibel her :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Uroen om natten lyder hos jer til at være noget der vil foregå i en periode og som hun stille og roligt vokser fra, men derfor skal du naturligvis stadig berolige og betrygge hende og hjælpe hende videre i søvnen, så godt du nu kan når det sker :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!