Brev:
Urolig om natten - 7 mdr.
Kre Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig omkring vores datter der nu er 7 mdr. Et nyt "problem"/udfordring er netop dukket op og jeg håbede du havde nogle fif.
For halvanden uge siden flyttede vi fra USA og hjem til Danmark. Vores datter kom fint over jetlagen og efter 4 dage havde hun hendes normale rytme igen - nogenlunde da.
Vi plejer at putte hende til natten kl.19.30 og det tidspunkt er ikke helt på plads endnu - vi får først lagt hende ved 20-20.30 tiden. Det skyldes dog ikke at hun ikke er trt, jeg tror sagtens jeg kunne have lagt hende i seng 19.30 som normalt. Men der er sket så meget nyt og vi har ikke helt fået styr på hverdagen endnu, så før vi er frdig med mad og bad, så er klokken blevet mange og derfor er hun blevet lagt lidt senere end normalt.
Hun vågner stadig ved 6-7 tiden som hun altid har gjort.
Hun sover ca. 30-45 min til formiddag, og 1-2 timer efter frokost. Nogle gange tager hun en powenap på 20 min omkring kl.16.30/17
De sidste 4 dage er hun pludselig blevet enormt urolig om natten. Hun har altid sovet fint og jeg har vret oppe måske 1-2 gange om natten for lige at give hende sutten og putte hende. Men nu vågner hun cirka hver time og grder. De fleste gange kan jeg få ...
... hende til at falde til ro igen, men det er som om hun ikke falder ordentligt hen og efter maks en time vågner hun og er ked af det igen. Hun grder, men det er ikke alle gangene hun er vågen - hun ligger bare med lukkede øjne, grder og armene farter rundt. Andre gange er hun lysvågen og ked af det.
Jeg giver hende ikke mad om natten mere. Hun få bryst omkring kl.19.30-20.30 og bliver så puttet til natten. Vi går i seng omkring kl.22 og afhngig af hvad tid jeg har lagt hende, da får hun en portion mad når vi går i seng.
Hun bliver ammet mellem kl. 5-7 afhngig af hvad tid hun vågner. Det kan dog vre lidt en udfordring hvis hun først vågner og får bryst kl.7, for så er der ikke rigtig plads til morgenmaden.
Bør jeg tage hende op ved 5-6 tiden og give hende bryst der - selvom hun sover?
Hun har endnu ingen tnder og når jeg mrker, da føles det ikke som om noget er på vej.
Jeg har også tnkt om det kan vre alle de nye mennesker, indtryk osv der gør hende urolig om natten? Men hun havde det jo fint den første uge, der virkede det ikke til at genere hende.
Har du en ide om hvorfor min datter pludselig er så urolig om natten? Og er der noget jeg kan gøre for hende?
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Nadia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt