Svar: Skal vi lave grøden med mel lavet af brune eller hvide ris?
Kære Louise
Risgrød laves normalt af rismel af hvide ris. I Danmark kan man dog også købe "fuldkornsrismel" som nogle forældre også bruger og det er helt okay. Det der er vigtigt i starten er at grøden er mild og lind i konsistensen, altså cremet og blød og på den måde minder mere om mælk. Generelt skal små børn ikke have for meget fuldkorn.
Du kan lave grød af rismel, majsmel, boghvedemel. Og stille og roligt kan du gå over til at lave grød af flager f.eks. hirseflager, boghvedeflager eller quinoaflager. Når grøden laves af flager, så bliver den mere "fnugget" i konsistensen.
Du kan sandsynligvis også købe færdiglavet babygrød, hvor du skal blande med vand. Det vil stå på pakken. Fordelen ved ...
... dette er at du kan lave en meget lille portion og at der således ikke går så meget til spille. Ulempen er at det kan være mere sødt i smagen og også dyrere end den hjemmelavede grød.
Du kan også forsøge med lidt grøntsagsmos og her starte med de milde grøntsager som kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli, squash eller lignende. Det vil være helt fint også at forsøge med dette :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Giv kun smagsprøver i starten, ikke mere end 4-5 skefulde af gangen, også selvom hun virker til at kunne spise meget, netop fordi hendes maven skal kunne følge med. Og lad hendes mælkeindtag være det samme, som det plejer at være, så skemaden supplerer det vanlige indtag af mælk og ikke erstatter mælken.
Held og lykke og god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.