Svar: Skal vi lave grøden med mel lavet af brune eller hvide ris?
Kære Louise
Risgrød laves normalt af rismel af hvide ris. I Danmark kan man dog også købe "fuldkornsrismel" som nogle forældre også bruger og det er helt okay. Det der er vigtigt i starten er at grøden er mild og lind i konsistensen, altså cremet og blød og på den måde minder mere om mælk. Generelt skal små børn ikke have for meget fuldkorn.
Du kan lave grød af rismel, majsmel, boghvedemel. Og stille og roligt kan du gå over til at lave grød af flager f.eks. hirseflager, boghvedeflager eller quinoaflager. Når grøden laves af flager, så bliver den mere "fnugget" i konsistensen.
Du kan sandsynligvis også købe færdiglavet babygrød, hvor du skal blande med vand. Det vil stå på pakken. Fordelen ved ...
... dette er at du kan lave en meget lille portion og at der således ikke går så meget til spille. Ulempen er at det kan være mere sødt i smagen og også dyrere end den hjemmelavede grød.
Du kan også forsøge med lidt grøntsagsmos og her starte med de milde grøntsager som kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli, squash eller lignende. Det vil være helt fint også at forsøge med dette :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Giv kun smagsprøver i starten, ikke mere end 4-5 skefulde af gangen, også selvom hun virker til at kunne spise meget, netop fordi hendes maven skal kunne følge med. Og lad hendes mælkeindtag være det samme, som det plejer at være, så skemaden supplerer det vanlige indtag af mælk og ikke erstatter mælken.
Held og lykke og god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.